GÖRME ENGELLİ SEÇMENLER İLK KEZ ŞABLONLA OY KULLANDI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

GÖRME ENGELLİ SEÇMENLER İLK KEZ ŞABLONLA OY KULLANDI


 

Mersin’de görme engelli Gülseren Keş, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) onayı ile Türkiye’de ilk kez görme engelliler için hazırlanan ‘Erişilebilir Oy Pusulası’ şablonu ile oyunu hiç kimseden yardım almadan kullandı.

Mersin’de cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik anayasa değişikliği için vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına gitmeye başladı. 1 milyon 246 bin 180 seçmenin 3 bin 534 sandıkta oy kullanacağı Mersin’de, halk oylamasına vatandaşlarının katılımının oldukça yüksek olması dikkat çekti. Genç, yaşlı, hasta, engelli vatandaşlar, sabah saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi için okullara akın etti.

OYUNU, ‘ERİŞİLEBİLİR OY PUSULASI’ ŞABLONU İLE KULLANDI
Türkiye’de ilk kez görme engellilerin referandumda tek başlarına oylarını kullanabilmeleri için hazırlanan ‘Erişilebilir Oy Pusulası’ şablonu da Mersin’de görme engelli vatandaşların tercih ettiği yöntem oldu. Oyunu, merkez Akdeniz ilçesindeki Tevfik Sırrı Gür Lisesinde kullanan görme engelli Gülseren Keş de Engelsiz Erişim Derneği tarafından görme engelli seçmenlerin tek başlarına oy kullanabilmeleri için YSK’ya yapılan başvuru sonrası hazırlanan ‘Erişilebilir Oy Pusulası’ şablonu ile kullandı.
Sandık görevlilerinden, oy pusulasını bu şablonun içine yerleştirmelerini isteyen Keş, daha sonra tek başına kabine girerek, kimseden yardım almadan oyunu kullanarak sandığa attı.

“BAŞKALARININ YARDIMIYLA OY KULLANMAMIZA GEREK KALMIYOR”
Oyunu kullandıktan sonra İHA’ya açıklama yapan Keş, “Bu şablon, görme engelliler için kendi irademizle oy kullanabilmemiz, kendi kişiliğimizle öz güvenimizi kazanmamız için oluşturuldu. Ben çok rahat kullandım. Her arkadaşımın da kullanmasını isterim, çünkü bizim öz güvenimizdir. Başkalarının yardımıyla oy kullanmamıza gerek kalmıyor. Kendimiz yapabiliriz. Tüm görme engelli arkadaşlarımıza öneririm. Hiç çekinmesinler. Ben çok rahat kullandım” dedi.
Keş, görme engellilerin bu şablonu Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığından elde edebileceklerini söyledi. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA