MERSİN ARKEOLOJİ MÜZESİ 18 MAYIS’TA AÇILIYOR | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MERSİN ARKEOLOJİ MÜZESİ 18 MAYIS’TA AÇILIYOR


 

Tarihsel süreç içerisinde birçok uygarlığa ev sahipliği yapan, zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Mersin’de, Yaşayan-yaşatan öğreten bir müze olarak, Arkeoloji Müzesi 18 Mayıs’ta açılacak.

Kentte 1978 yılında kurulan müzenin barındırdığı eser sayısı ve çeşitliliği açısından çok zengin olması ve bu zenginliğinden dolayı eski ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle Muğdat Camii önünde yapımına 2014 yılında başlanan müze; 18 Mayıs Müzeler Günü’nde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından açılacak. 

Mersin’in merkez Yenişehir ilçesinde toplam 7 bin 470 metrekarelik  alan üzerinde bir kompleks şeklinde açılacak olan müzede eserlerin sergileneceği salonların yanında geçici sergi salonları, müze-çocuk eğitimi bölümü, kütüphane, hediyelik satış  yerleri, kafeterya gibi sosyal alanlarda ziyaretçilerle buluşacak. Ziyaretçiler müzede Mersin ve çevresinde yer alan  Yumuktepe, Soli-Pompeipolis, Ayaş Elaiussa-Sebaste kazılarında bulunan eserleri modern sergileme metotlarıyla izleyebilecek arkeolojik alanların  canlandırmaları ve eserlerin interaktif  sunumlarıyla tarihte bir yolculuk yapacak. Günümüzün modern teknolojileri kullanılarak yapılan Yeni Müze Kompleksinde ziyaretçi, geçmiş uygarlıkların yaşam ve sanatını, düşüncelerini, inançlarını, kanıtlarını öğrenmenin yanında  kafeteryasında soluklanıp bir çay içecek, kütüphanesinde araştırıp bilgilenecek ve bir gününü dolu dolu yaşayacak.
21. yüzyıla ve Mersin’e yakışır bir şekilde modern müzecilik anlayışıyla yapılan Yeni Müze Kompleksi Mersin’imizin tarihi ve kültürel değerlerinin en iyi biçimde korunmasını ve yaşatılmasını sağlamanın yanında sosyal tesisleriyle yaşayan, yaşatan ve öğreten bir müze olarak şehrin kültür ve turizmine büyük katkılar sağlayacak. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA