Bakan Elvan, turizmcilerle buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bakan Elvan, turizmcilerle buluştu


 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gelecek nesillere iyi bir Türkiye bırakabilmenin, herkesin ortak hedefi olması gerektiğini belirterek, "Seçimler gelir geçer, referandumlar gelir geçer, dönemler, bunlar da her birisi gelir geçer. Ancak geçmeyecek tek bir şey varsa, kıyamete kadar yaşatmak zorunda olduğu

Bakan Elvan, referandum çalışmaları kapsamında beraberinde eski milli futbolcu Tanju Çolak ile birlikte Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) üyeleriyle bir araya geldi. MERTİD Başkanı Hamit İzol'un ev sahipliğinde, Sultaşa Otelde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Elvan, bu milletin iyi günde kötü günde, acı günde tatlı günde kader birliği yapmış bir millet olduğunu belirterek, soyu, boyu, ırkı ne olursa olsun bu milletin her ferdinin çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Farklı siyasi görüş, farklı köken veya farklı inançta olan insanların olabileceğini, bunlarının hepsinin bir değer olduğunu ifade eden Bakan Elvan, "Bu farklılıklarla birlikte yaşamak, birlikte üretmek, birlikte ülkemizi daha yaşanabilir, daha kalkınmış, daha gelişmiş hale getirmek, hepimizin ortak sevdası. Eğer biz ülkemizi gerçekten daha müreffeh, daha kalkınmış bir hale getirebiliyorsak, burada herkesin büyük bir mutluluk duyacağına inancımız tam. Amacımız da budur zaten. Gelecek nesillerimize, çoluğumuza, çocuğumuza iyi bir Türkiye bırakabilmek, hepimizin ortak hedefi. Dolayısıyla bu hedef doğrultusunda çalışmak, gayret göstermek hepimizin temel amaçları arasında yer almalıdır. Seçimler gelir geçer, referandumlar gelir geçer, dönemler, bunlar da her birisi gelir geçer. Ancak geçmeyecek tek bir şey varsa, kıyamete kadar yaşatmak zorunda olduğumuz bir şey varsa, o da kardeşliğimizdir. Bu kardeşliğimizi hiçbir zaman zayıflatmamamız gerekir" diye konuştu.

Özellikle Rusya krizi ile birlikte turizmde bazı sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Elvan, şunları kaydetti: "Mersin gerçekten büyük bir turizm potansiyeline sahip, ancak bu potansiyeli harekete geçiremedik. Neden geçiremedik? Turizm merkezi ve bölgesi olan 8 alanımız var. Bunlarla ilgili çalışmalarımızda sona doğru gelindi. Ama en önemli eksikliğimiz bölgesel havalimanı. Bunun da yatırımına başladık. Hedefimiz 29 Ekim 2018'de havalimanımızı tamamlayarak sizlerin hizmetine sunmak. Havalimanının açılmasıyla birlikte Mersin turizminde inanılmaz bir canlanma olduğunu göreceksiniz. Sadece havalimanında çalışacak personelin sayısı 7 bin 500 kişi olacak. Hızlı tren hattı ile Mersin'e bağlantı sağlıyoruz. Ve Mersin turizminde bölgesel havalimanı kritik bir öneme haiz ve havalimanı ile birlikte Mersin'de sanayisinin yanında, ticaretinin, lojistiğinin, tarımının yanında turizminin de ön plana çıktığını hep birlikte göreceğiz."

Toplantının sonunda MERTİD Başkanı Hamit İzol, Bakan Elvan'a kendi yazdığı 'Roza' adlı kitabını hediye etti. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA