“İyi ün sahibi değil!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İyi ün sahibi değil!”


 

Referanduma kısa bir süre kala Mersin’de aralarında SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt’un da olduğu 35 kişinin sandık başkanlığı görevi ‘iyi ün sahibi olmadıkları’ gerekçesiyle iptal edildi. SES Şube Başkanı Bozkurt, kararın siyasi bir karar olduğunu söyledi.

SONER AYDIN

Mersin’de Yenişehir İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı referanduma kısa bir süre kala, 16 Nisan referandumunda aralarında SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt’un da olduğu 30 HDP’li, 2 CHP’li ve 1 MHP’linin başvurusunu ‘iyi ün sahibi olmadıkları ve ‘Sair güvenlik nedenleri’ gerekçesiyle’ ret etti.. Yenişehir İlçe Seçim Kurulu, partilere yazı yazarak ret edilen sandık başkanlarının yerine yenilerinin belirlenmesini istedi.

“KARAR, SİYASİ BİR KARARDIR”

Yenişehir İlçe Seçim Kurulu tarafından sandık başkanlığını iptal edilmesini değerlendiren SES Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, uygulamanın siyasi bir karar neticesinde alındığını savundu. Sandık başkanlığına CHP tarafından önerilen ve Mersin’de yıllardır sandık başkanlığı yaptığını dile getiren Bozkurt, “2014 referandumunda, 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerinde de görevliydim. Bu siyasi bir karardır. Türkiye’nin birçok yerinde KESK üyelerinin sandık başkanlığı görevi iptal ediliyor. Biz ne iş yaparsak yapalım, sandık başkanlığı görevini tarafsızlık ilkesi ile yürütüyoruz. Sandık başkanlığı yaparken de kimsenin ‘Hayır’ ya da ‘Evet’ vermesine karışamayız. Bunu doğru bulmuyoruz” dedi.

Öte yandan yine Adana’da KESK üyesi 44 sandık kurulu başkanının görevleri ‘şikayet’ üzerine Adana İl Seçim Kurulu tarafından iptal edildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA