Müzik Festivali ödülleri sahiplerini buldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Müzik Festivali ödülleri sahiplerini buldu


 

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında üç ayrı dalda verilen ödüller açıklandı.

Mersin Sanat Etkinliği Derneği’nin düzenlediği 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 02-25 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. İkisi açıkhava konseri olmak üzere 14 etkinliğin gerçekleştirileceği festivalde üç ayrı dalda ödüller de verilecek.

Bu yılın Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF) Festival Ödülleri şöyle dağıtıldı; Festival Sanat Ödülü:  Yarım asırlık sanat hayatlarıyla pek çok sanatsal değer yaratan devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca’ya, Festival Kent Ödülü: Onlarca çalışmasını kitaplaştırarak Mersin’in yakın tarihine ışık tutan mimar ve yazar Semihi Vural’a, Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü ise genç yaşta elde ettiği uluslararası başarılarıyla MEÜ Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı - Klasik Gitar Sanat Dalı 8. sınıf öğrencisi Aylin Çelik’e verildi.

Sanatçılara verilen ödüllerin gerekçeleri şu şekilde açıklandı:

Festival Sanat Ödülü: Devlet Sanatçısı Ayla Erduran,  Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca

MUMF Festival Kent Ödülü, ülkemizin medarı iftiharı olan iki isme paylaştırıldı.  Ödül, yarım asırlık sanat hayatlarına sayısız başarılar sığdırarak paha biçilmez sanatsal değerler yaratan, dünyanın en prestijli sanat ödüllerini ülkemize taşıyarak tanıtımına eşsiz katkılar sağlayan, müzik kültürümüzün iki dev çınarı Devlet Sanatçısı Ayla Erduran ve Devlet Sanatçısı Ayşegül Sarıca’ya verilmiştir. Kendileri, ödülümüzü kabul ederek kentimizi onurlandırmıştır.

Festival Kent Ödülü: Mimar ve Yazar Semihi Vural

Geleceğe bırakacağımız en önemli hazine, kültür mirasıdır. Mersin’in kent ve mimari tarihine ışık tutan çalışmalarını kitaplaştırarak kent belleğimizi güçlendiren Semihi Vural, sadece bu çalışmalarıyla sınırlı kalmayıp bugün Mersin’in kültür sanat yaşamında etkin rol oynayan pek çok sanat kurumunun oluşturulmasına da önayak olmuştur. 9 bin yıllık antik tarihiyle önemli bir turizm ve liman kenti olan Mersin’in son 100 yıllık tarihine sağladığı katkılardan dolayı kendilerine Festival Kent Ödülü verilmiştir. Kendileri, ödülümüzü kabul ederek kentimizi onurlandırmıştır.

Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü: Aylin Çelik

Mersin Uluslararası Müzik Festivali, gençlerimizi müziğe özendirmenin yanı sıra yetenekleriyle Türkiye’nin yıldızı olabilecek gençleri ödüllendirerek, onların önlerini de açmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, MEÜ. Devlet Konservatuvarı 8. Sınıf Gitar öğrencisi Aylin Çelik’e, Romanya’da düzenlenen Eduard Pamfil Uluslararası Genç Gitar Festivali’nde ve İtalya’da düzenlenen 13. Uluslararası Enrico Mercatali Klasik Gitar Yarışması’nda elde ettiği birinciliklerden dolayı Nevit Kodallı Genç Yetenek Ödülü verilmiştir. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA