“Mücadeleye devam” çağrısıyla yeniden asıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Mücadeleye devam” çağrısıyla yeniden asıldı


 

Makine Mühendisleri Mersin Şube Binası’ndan Yüksek Seçim Kuruluna yapılan başvuru sonucu indirilen hayır pankartı ‘Mücadeleye Devam’ sloganıyla yeniden asıldı.

Mehmet Nabi Batuk

Yüksek Seçim Kurulu’na AKP üyeleri tarafından yapılan başvuru sonucu Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Binası’ndan polisler tarafından indirilen hayır pankartı bugün ‘Hayır’ kısımları ‘Mücadeleye Devam” şeklinde değiştirilerek düzenlenen tören ile yeniden asıldı.

Pankart asılmadan önce bir açıklama yapan Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Akar Tülücü, yaptığı açıklamada indirilen hayır pankartının TMMOB genel Merkezi ile il Koordinasyon Kurulu’nun ve Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi ile Mersin Şubesi tarafından referandum sürecine ilişkin danışma toplantılarında hayır oyunun kararlaştığını hatırlatan Tülücü, “TMMOB şubat ayında yaptığı 600 kişiden oluşan danışma toplantısında 100’e yakın konuşmacıyı dinledi ve kararını açıkladı. TMMOB olarak karar hayır çıktı. Devamında Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nin hazırladığı danışma toplantılarında yine şube yönetimlerinin oluşturduğu 70’e yakın konuşmacının var olduğu danışmada Makine Mühendisleri Odası Genel Merkezi de hayır dedi. Bizler analitik düşünen, bilim fen ve matematikten ve teknolojiden yana olan insanlar olarak bu anayasa değişiklik teklifini çok iyi okuduk ve hayır diyoruz. Mersin’e geldiğimizde üç hafta üst üste tüm üyelerimiz eşit bir şekilde eş zamanlı olarak davet ve danışma kurulu daveti yaptık. Yaklaşık 2000 – 2200 üyemize hem davetiye hem de bilgilendirme mesajları gönderdik. Daha sonra yaptığımız toplantılarda yine MMO Mersin Şubesi’nin kararı da hayır olarak çıktı” dedi.

AFİŞİMİZİ TARAFSIZ OLDUĞUMUZU BEYAN EDECEK ŞEKİLDE YENİDEN ASIYORUZ
Sözlerinin devamında Cumhurbaşkanlığı Sistemi Anayasa Değişiklik Paketini eleştiren Tülücü, “Tek parti yönetimi düz bir çizgide giden bir ok gibi olacak. Çünkü yasama yürütme yargı tek bir elde ve tek bir partide toplanacak. Yani Mersin’den bir partili ben Makine Mühendisleri Odası’ndan rahatsızım burayı kapatalım dese bunun önüne yargıda, mecliste, yürütmede geçemiyor. Eğer isterlerse Makine Mühendisleri Odası’nı kapatabiliyorlar. Biz bir meslek odası olarak haklarımızı savunamayacak mıyız? Biz bu yasayı eniyle boyunca inceledik. Bu yasanın kabul edilebilir hiçbir tarafının olmadığını gördük. Ancak Yüksek Seçim Kurulunun kararına saygı duyuyoruz bugün bu afişimizi tarafsız olduğumuzu beyan edecek şekilde yeniden asıyoruz”  

Mimarlar Odası' Mersin Şubesi’nin merkez Yenişehir ilçesinde yer alan binasına “Ülkemizin ve halkımızın geleceğini, Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Laikliği toplumsal yaşam bütününü ve meslek alanlarımızı korumak için Hayır”, yine aynı yerde bulunan Makine Mühendisleri Odası binasınada  ‘Vatanımız, Milletimiz, Mesleğimiz, Çocuklarımız için Hayır”, ve “Vatanımız, Milletimiz, Mesleğimiz, çocuklarımız için Hayır” şeklinde asılan pankart Yüksek Seçim Kurulu tarafından AKPli üyeleri ile yasaklanarak polis eşliğinde indirilmişti. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA