Emekçiler ‘Hayır’ çağrısında bulundu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Emekçiler ‘Hayır’ çağrısında bulundu


 

KESK Mersin Şubeler Platformu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumuna sayılı günler kala bir kez daha üyelerine ve Mersinlilere seslenerek ‘Hayır’ çağrısında bulundu.

Mehmet Nabi Batuk

Kamu Emekçileri Konfederasyonu Mersin Şubeler Platformu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi İçerikli Anayasa Değişiklik referandumuna sayılı günler kala Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısında üyelerine ve Mersinli vatandaşlara seslenerek bir kez daha hayır oyu çağrısında bulundu. SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt, BES Mersin Şube Başkanı Yusuf Kaya, Kültür Sanat – Sen Mersin Şube Başkanı İmam Özdemir ve birçok KESK üyesinin katıldığı basın toplantısında “Kamu emekçileri tek adam rejimine hayır diyor” pankartı açıldı. 

“YENİ SİSTEM EMEKÇİLERİN SORUNLARINA ÇARE GETİRMİYOR”

KESK Mersin Şubeler Platformu bileşenleri adına hazırlanan ortak metni okuyan KESK Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, Cumhurbaşkanlığı sistemi içerikli anayasa değişiklik paketinin Türkiye’nin temel sorunlarına çözüm getirmeyeceğini aksine sorunların daha da büyüyeceğini söyledi. 16 Nisan Referandumu’nda; Evet’in çıkması halinde rejimin, devlet gücünün ve iktidarın tekbir kişinin kontrolüne geçeceğini ve Türkiye’nin demokratik birikimine ağır bir darbenin ineceğinin altını çizen Özdemir, “Biz emekçiler kuralsızlığa, hukuksuzluğa mahkum olmamak için, referandumda hayır diyeceğiz. Biz emekçiler OHAL / KHK’lar rejiminde olup bitenler gelecekte olacakların habercisidir. Diyor bu teklife hayır diyoruz. Bir kararnameyle var olan sendikalar, meslek örgütleri, dernekler kapatılabilir, toplu pazarlık ve toplu sözleşme düzeni ortadan kaldırılabilir. İş güvencemiz, kıdem tazminatlarımız, emeklilik ve sosyal güvenlik haklarımız bir talimatla yok edilebilir. Her türden hak arama mücadelesi suç sayılabilir, yasaklanabilir. Getirilmek istenen anayasa güvencesizleştirme, sınırsız bir keyfilik, kuralsızlık ve bu güne kadar yaşadığımız saldırıların katlanarak artması, ücretlerin düşürülmesi, çalışma saatlerinin uzatılması emeğin köleleştirilmesi demektir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi İçerikli Anayasa Değişikliği teklifini ‘bir kişiye mutlak bir iktidar, denetlenemeyen sınırsız bir yetki verilmesi demektir.’ Cümlesi ile tanımlayan İmam Özdemir, “Biz emekçiler denetlenemeyen, dizginlenemez bir yetkiyi kimseye vermiyoruz. Hayır diyoruz. Ülkemizin ve biz emekçilerin gerçek ihtiyacı köklü ve derinlemesine bir demokratikleşme, laik, demokratik bir cumhuriyet ve bunu bağıtlayacak bir anayasadır. Emekçiler olarak bizlere dayatılan teklifi reddediyor, gelecek güzel günleri hep beraber kazanmak için 16 Nisan’da hayır diyoruz. Tüm halkımızı da bu dayatmaya hayır demeye çağırıyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA