HDP’nin seçim şarkısına yasak geldi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

HDP’nin seçim şarkısına yasak geldi


 

HDP’nin 16 Nisan referandumu için hazırladığı "Bejin Na" "Hayır Deyin" isimli şarkısı Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle yasaklandı.

Mersin 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararda Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından referandum çalışmalarında kullanılmak üzere hazırlatılan ve partinin internet sitesinde bulunan propaganda materyallerinden, Kürtçe “Bejin Na” (Hayır Deyin) isimli şarkının sözlerinde "Hayır Hayır tek bayrağa, Hayır Hayır tek millete, Hayır tek dile Hayır" ifadelerinin geçtiğine dikkat çekildi.

Mahkeme kararında bu sözlerin anayasaya aykırı olduğu belirtilerek "Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında belirtilen 'Türkiye Devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.'ibaresine aykırı olduğu ve Türk Ceza Kanununun 216. Maddesinde belirtildiği üzere halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği, 2820 Sayılı Siyasi Partiler Kanununun 'demokratik devlet düzeninin korunması ile ilgili yasaklar' başlıklı 78. maddesi 'Devletin tekliği ilkesinin korunması' başlıklı 80. Maddesi 'Azınlık yaratılmasının önlenmesi' başlıklı 81. Maddesi ve 'Bölgecilik ve ırkçılık yasağı' başlıklı 82. Maddesine muhalefet ettiği değerlendirilerek yasaklanmasına karar verildiği" ifadeleri yer alı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA