Eğitim emekçilerinden ‘hayır’ çağrısı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Eğitim emekçilerinden ‘hayır’ çağrısı


 

Eğitim – Sen Mersin şubesi hafta sonu gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Sistemi referandumu öncesi öğrenci velilerine seslenerek ‘Hayır’ oyu çağrısı yaptı.

Mehmet Nabi Batuk

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim – Sen) Mersin Şubesi yaklaşan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu öncesinde basın toplantısı düzenledi. Eğitim – Sen Mersin Şubesi Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapan Şube Başkanı Sinan Muşlu, öğrenci velileri ve öğretmenlere seslenerek ‘hayır’ oyu kullanmaları çağrısında bulundu. Yıllardır eğitim sistemi üzerinde hayata geçirilen uygulamaları eleştiren Muşlu, “Eğitim biliminin en temel ilkelerine tamamen aykırı olan laiklik ve bilim düşmanı politika ve uygulamalar, geçtiğimiz 15 yıl içinde tarihte hiç olmadığı kadar artmıştır. Okul öncesi eğitimden yükseköğretime kadar eğitim sisteminin bütün kademelerinde, bilimin en temel evrensel gerçekleri yok sayılmış, eğitim sistemi büyük ölçüde dini kural ve referanslara göre biçimlendirilmeye başlanmıştır” cümlelerini kullandı.

EĞİTİM KURUMLARINI VE ÖĞRENCİLERİ EVET PROPAGANDASINA ALET EDİYORLAR

AKP Hükümeti’nin başta eğitim sistemi olmak üzere, toplumun her alanını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda şekillendirmeye çalıştığını belirten, Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, eğitim sisteminde bilimsel, laik ve demokratik ilke ve değerleri temel almak yerine, farklı din, mezhep ve kimlikleri yok sayan ayrımcı ve dışlayıcı politikalar hayata geçirildiğini dile getirdi. Türkiye’deki çok inançlı, çok dilli, çok kültürlü toplum yapısının, farklılıklar üzerinden yapılan politikalar ile kutuplaştırıldığının altını çizen Muşlu, “Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alınan OHAL kararı ve ülkeyi KHK’ler ile yönetme anlayışı ile hayata geçirilen “olağanüstü rejim” uygulamalarının ekonomik ve toplumsal yaşamda yarattığı olumsuzlukların giderek ağırlaştığı koşullarda referanduma gitmektedir. Siyasi iktidar, kendisi gibi düşünmeyenlere yönelik baskı, tehdit ve sindirme uygulamalarını kalıcı hale getirmek için bütün devlet olanaklarını kullanarak hareket etmekte, başta okullar olmak üzere tüm eğitim kurumlarını ve öğrencileri ‘Evet’ propagandasına alet ederek adeta seçim çalışması yapmaktadır” dedi.

“HAYIR OYU KULLANMAYA DAVET EDİYORUZ”

Son olarak üyelerine ve öğrenci velilerine seslenen Muşlu, “Gerçek anlamda eşit, özgür ve laik bir eğitim sisteminin oluşması, demokrasinin, eşitliğin, temel hak ve özgürlükler alanının genişlemesi, bütün yurttaşların eşit haklar temelinde, barış içinde bir arada yaşaması ile mümkündür. 16 Nisan’da oylanacak olan sadece anayasanın belli maddeleri değil, aynı zamanda eğitimin ve ülkenin geleceğidir. 16 Nisan referandumu hem ülkemiz açısından, hem de nüfusun büyük bölümünü oluşturan emekçilerin çalışma ve yaşam koşulları ile gelecekleri açısından önemli bir dönemeç olacaktır. Eğitim Sen olarak, eğitimin gerçek anlamda demokratik, bilimsel ve laik bir içerikte örgütlenmesi, herkese eşit ve parasız eğitim hakkı için tüm halkımızı, çocuklarının ve ülkenin geleceğinden endişe eden velilerimizi, bütün eğitim ve bilim emekçilerini 16 Nisan referandumunda güçlü bir şekilde ‘Hayır’ oyu kullanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA