AKP’lilere taşlı saldırıda bir kişi gözaltına alındı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

AKP’lilere taşlı saldırıda bir kişi gözaltına alındı


 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Hacı Özkan, dün Tarsus ilçesinde referandum çalışması yaptıkları sırada uğradıkları taşlı saldırının, kendilerini durdurmak amacıyla yapıldığını söyledi.

Olayda yaralanan 5 partilinin hastanede tedavi altına alındığını, parti araçlarının camlarının kırıldığını belirten Özkan, “Bir kişinin yakalandığı ve gözaltına alındığı, çalışmaların devam ettiği bilgisi geldi bize” dedi.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum çerçevesinde çalışma yapan Milletvekili Hacı Özkan, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve parti üyelerine bir grubun taşlı saldırıda bulunması sonucu 5 kişi hafif yaralandı. AK Parti Yenişehir İlçe Binasında saldırıyla ilgili İHA’ya açıklama yapan Özkan, artık bu milletin kendi anayasasını ‘evet’ diyerek onaylaması gerektiğini düşündüklerini ifade ederek, “Bu çerçevede, 18 maddelik anayasa değişikliğini gerek evlerde gerek iş yerlerinde gerek açık hava toplantılarında vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Dün Tarsus ilçemizde Şahin Mahallesi’nde bir programımız vardı. Orada fazla esnaf yoğunluğu yok ama ‘girmeyeceğimiz yer, çalmayacağımız kapı, sıkmayacağımız el olmayacak. Sıkmadığımız el bizim değil’ düşüncesiyle milletimizin ve ülkemizin menfaatine olan yeni anayasayı anlatmamız gerek” diye konuştu.

“BALKONDAN BİR TUĞLANIN BANA DOĞRU ATILDIĞINI GÖRDÜM”

Şahin Mahallesi’nde çalışmaları devam ederken, ‘hayır’ sloganları atılmaya başlandığını anlatan Özkan, “Ben önde gidiyordum, bizim teşkilatlar da kalabalık bir şekilde arkadan geliyordu. Sloganlarla birlikte de taşlar, sopalar, ben duyuyordum sesleri. Ama ben çalışmama devam ettim. O arada balkondan bir tuğlanın bana atıldığını gördüm, hafif şekilde sıyırdı, danışmanımın omzuna değdi. Partimizin araçlarının camları kırıldı. Daha sonra güvenlik güçlerimiz olayı yatıştırdı. Hatta orada bir memur arkadaşımız da darp edildi. Olayda yaralanan 5 arkadaşımız hastaneye kaldırıldı, 10’a yakın arkadaşımız da ayakta tedavi gördü” ifadelerini kullandı.

 “OLAYLA İLGİLİ BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI”

“Onlar tedbirliydi, bazı bölgelerde amaçları oraya girilmesin” diyen Özkan, “Ama ben ‘girmeyeceğim yer kalmayacak’ diyorum ve yaşadığım sürece her yere gireceğim, çünkü her yer bizimdir, her yerde bizim vatandaşımız var. Onların amacı bizi durdurmak. Biz de onların amacı doğrultusunda hareket edersek çalışma yapamayız. Bizim dik durmamız, çalışma yapmamız gerekiyor. Dolayısıyla birileri bizi taşladı, birileri protesto ettiler diye çalışmayı bırakırsak başarılı olamayız. Bu millet her bölgede, her kesimde bize yüreğinde yer ayırmış. Bizim o millete ulaşmamız, yeni anayasayı anlatmamız gerekiyor. Birileri de bundan rahatsızlık duyuyor. Biz çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürünün saldırıyla ilgilendiğini belirten Özkan, olayla ilgili emniyet güçlerinin çalışmalarının devam ettiği bilgisini vererek, “Bir kişinin yakalandığı ve gözaltına alındığı, çalışmaların devam ettiği bilgisi geldi bize” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA