Akademisyenler yeniden hâkim karşısında | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akademisyenler yeniden hâkim karşısında


 

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle haklarında terör davası açılan Mersin Üniversitesi’nin eski öğretim üyelerinin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme duruşmayı 8 Haziran 2017 tarihine erteledi.

Mehmet Nabi Batuk

Sosyal medya paylaşımlarr nedeniyle ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak ve Halkı kin ve düşmanlığa alenen teşvik etmek suçlamasıyla haklarında dava açılan Mersin Üniversitesi (MEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski öğretim üyeleri Uluslararası İlişkiler bölümünden Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan, İktisat Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı, Kamu Yönetimi Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener ve  Arş.Gör. Esin Gülsen’in yargılanmasına Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi.

Sanıklardan sadece Araş Gör. Esin Gülsen duruşmaya katılırken, diğer öğretim üyelerinin yurt dışında oldukları için duruşmaya katılmadıkları öğrenildi.

‘KENTSEL DÖNÜŞÜM’E TEPKİ GÖSTERMEK İÇİN PAYLAŞTIM’

MEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü eski Araştırma Görevlisi Esin Gülsen, mahkeme heyetine yaptığı savunmada kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti. Ankara’nın Tuzluçayır Mahallesi’nde uygulanmak istenen kentsel dönüşüm projelerini protesto etmek amacıyla sosyal medya hesabından Karl Marksa ait bir sözün bulunduğu duvar yazısını paylaştığını ifade eden fkademisyen Gülsen, amacının Tuzluçayır Mahallesi’nin yanlış imar politikasıyla değiştirtmesine tepki göstermek olduğunu ifade etti. Kendisine isnat edilen suçlamalar ile kanıt olarak sunulan sosyal medya paylaşımının farklı tarihlerde olduğunun altını çizen Esin Gülsen beraatını talep etti.

Müşteki avukatları da yurt dışında oldukları için duruşmaya katılamayan diğer akademisyenlerin sözlü savunmalarının alınabilmesi ve hazırladıkları akademik raporun sunumu için mahkeme başkanından süre talep etti. Bunun üzerine mahkeme heyeti duruşmayı 8 Haziran 2017 tarihine erteledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA