“Taraftarı bırakıp gidemiyorum” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Taraftarı bırakıp gidemiyorum”


 

Mersin İdman Yurdu taraftarının ‘Cumhurbaşkanı’ lakabıyla sevdiği Sırp stoperi Milan Mitrovic, samimi açıklamalarda bulundu. Taraftar ile arasında özel bir bağ olan Mitrovic, “Bazen burada bazı olaylar oluyor, içimden bin uçağa Sırbıstan’a git diyorum ama sonra aklıma taraftar geliyor, kalıyorum” de

Mersin’e 2012-13 sezonu devre arasında gelen ve 4,5 sezondur bu formayı terleten Mersin İdman Yurdu'nun Sırp stoperi Milan Mitrovic, Transfer Merkezi Dergisi’ne konuştu.

Futbola başlama hikayesini anlatan Mitrovic, “Her çocuğun hayali gibi benim hayalimde de futbol oynamak vardı. Doğduğum şehir Prokuplje’de futbol oynamaya başladım.  Küçük yaşlardan itibaren futbolu çok seviyordum. Futbolu çok sevdiğim için babam da bana destek verdi. Beni antrenmanlara götürüp getiriyordu. 13 yaşında milli takım seçmelerine katıldım. Seçmelerde beğenildim ve kendi yaş kategorimde Sırbıstan milli takıma seçildim. Daha sonra Belgrad’a gittim. Belgrad’da FK Zemun takımında oynadım. 18 yaşında A takıma seçtiler, 4 sene A takımda oynadım. Daha sonra  Rad Belgrad’a gittim. Rad’la birlikte UEFA maçlarına da çıktım. Sol bek olarak başladım. Milli takımda da solbek oynadım. Şimdi oynadığım stoper mevkisinde ilk olarak FK Zemun’da oynamaya başlamıştım” dedi.

İdolün olan defans oyuncusunun Nemanja Vidic olduğunun da altını çizen Mitrovic, Mersin7e geliş öyküsü ile ilgili ise şunları söyledi: Sırbıstan’da UEFA maçlarına çıkıyordum, Türkiye’den gelen birçok scout beni izliyordu. O dönem Mersin İdman Yurdu’nun hocası Güray Bulak beni beğenmiş, Mersin İdman Yurdu’na transfer etti”.

“RIZA ÇALIMBAY’IN YERİ FARKLI”

Mersin İdman Yurdu’nun Süper Lig’den düşüşünü; “Küme düşmek çok berbat bir şey, hiçbir insan o anları bir daha yaşamak istemez” diyerek tanımlayan Mitrovic, MİY formasıyla en üzüldüğün maçın ise 2013-2014 sezonunda deplasmanda Tavşanlı Linyitspor’a 4-0 yenildikleri karşılaşma olduğunu kaydetti.

Mersin İdman Yurdu’nda birçok stoperle oynayan Mitrovic, birlikte oynadıklarının içinde en iyi futbolcuların; Joseph Boum, Milan Stepanov ve Servet Çetin olduğunu belirterek, “Üçü de çok iyi stoperlerdi” dedi. En sevindiği maçın ise geçen sene kendi sahalarında oynadıkları ve 2-1 yendikleri Galatasaray maçı olduğunu aktaran Mitrovic, MİY’de çalıştığı en iyi hoca ile ilgili ise şunları söyledi; “4 sene de 12 tane hoca ile çalıştım. Rıza Çalımbay ilk geldiğinde, sezon başı sorun yaşadık, bana pek sıcak gelmemişti. Sonra kendisini tanıdım, çok iyi bir insan. Çalıştığım en iyi hoca Rıza Çalımbay’dır. Çünkü Rıza Hoca gerçekten iyi bir hocaydı. Hakan Kutlu da çok iyi bir hoca, aynı şekilde Ümit Özat da iyi bir hoca. ama Rıza Çalımbay’ın bende yeri farklıdır”.

“ÇOK ÇALIŞIN”

Tecrübeli bir stoper olarak gelişim liglerinde oynayan stoper kardeşlerine tavsiyelerde de bulunan Milan Mitrovic, “Birçok sorunla karşı karşıya kalacaklar. Hocalarla sorun yaşayacaklar, maddi anlamda sorun yaşayacaklar. Bıkmadan usanmadan, çalışmalara devam etsinler. Stoperin sahada her zaman sakin kalması lazım, bunu unutmasınlar” dedi.

“TARAFTARI BIRAKIP GİDEMİYORUM”

Taraftar ile arasında özel bir bağ olan ve tribünlerde “Cumhurbaşkanı” lakabıyla sevilen Mitrovic, taraftarlar hakkındaki düşüncelerini ise şöyle anlattı; “Bana çok büyük destek veriyorlar çok hoşuma gidiyor. Hangi takıma gidersem gideyim, Mersin taraftarını asla unutmam, onları hiçbir şeye değişmem. Benim için çok özeller. Golü attıktan sonra taraftara koştum bu önceden planlanmış bir şey değildi. Tamamen o an birden oldu. Aslında tribünlere çıkacaktım onların yanına ama kramponlarım engel oldu”.

“LİGDE KALACAĞIZ”

Heykelinin dikilmesi için taraftarın sosyal medyadan yönetime çağrılarına ilişkin ise Mitrovic şunları söyledi; “Tamam dikilsin (Gülerek). Şimdi, ben mücadele ediyorum ama yalnız değilim takımdaki herkes mücadele ediyor. Biz birlikte bir takımız. Sonuçta bu futbol 18 kişilik bir kadroyla bir takım oluyoruz. Ben inanıyorum, biz bu ligde kalacağız. Taraftarımız bize destek vermeye devam etsin. Maçlarımıza daha çok kişinin gelmesini istiyorum. Bazen burada bazı olaylar oluyor, içimden bin uçağa Sırbıstan’a git diyorum ama sonra aklıma taraftar geliyor, kalıyorum. Ben şu an burada mücadele ediyorsam bunun tek nedeni Mersin İdman Yurdu taraftarıdır.

Taraftar prim sistemi başlattı, kimi emekli maaşından 500 TL kimi öğrenci harçlığından arttırıp takıma veriyor. Bunları sosyal medyada okudum ve çok duygulandım. Aslında prim olayı bizi çok yıpratmıyor. Bazı sözler veriliyor ama sözünde durmayıp takıma yardım etmeyenler oluyor bu bizi yıpratıyor. Ben bu takıma çok şey borçluyum terimi akıtarak borcumu ödüyorum”.

Mersin ile ilgili düşüncelerini de paylaşan Sırp stoper; “İlk olarak uçakla Adana’ya geldim. Beni eski yollardan götürdüler. Kendi kendime ben nereye geldim dedim. Çok şaşırdım. Sonra Mersin’e giriş yaptığımda çok iyi bir şehirle karşılaştım. Ben Mersin’i hiçbir şehre değişmem, çok seviyorum. Yemek olarak pilavı çok seviyorum. Şiş Kebabı, Balık yemeklerini seviyorum. Salatalar harika.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA