“EĞİTİM DİNSELLEŞTİRİLİYOR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“EĞİTİM DİNSELLEŞTİRİLİYOR”


 

Eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çeken Eğitim-Sen Mersin Şubesi, eğitimin siyasi iktidar tarafından dinselleştirilmeye çalışıldığına öne sürdü.

Eğitimcilerden dönem değerlendirmesi

SONER AYDIN

Eğitim-Sen Mersin Şubesi, Türkiye'de 2016-2017 eğitim alanında yaşanan sorunlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Eğitimde 4+4+4 sisteminin ilk dört yılına bakıldığında eğitim sisteminde yaşanan ticarileşme, özelleştirme, özel okullara yöneliş ve eğitimde yaşanan yoğun dinselleştirme uygulamaların artığına dikkat çeken şube sekreteri İsmail Ulusoy, laik eğitim karşıtı politikaların özel okul ve imam hatip okullarının sayısında artış yaşandığını dile getirdi.

“MESLEK LİSELERİ İLE UCUZ İŞ GÜCÜ YARATILIYOR”
Eğitim-Sen Şube binasında gerçekleştirilen açıklamada sendikaya kayıtlı eğitimciler üzerinde baskıların arttığını kaydeden Ulusoy, önceki gün sabah gözaltına alınan üyeleri Tevfik Özlem'in bir an önce serbest kalmasını istedi. Eğitimde uygulamaya konulan 4+4+4 sistemi ile Türkiye'de meslek liselerinin arttığını aktaran Ulusoy, devletin bu şekilde ucuz ve nitelikli işgücü yetiştirmeyi hedeflediğini ve meslek eğitimi alan gençlerin ise yeni işsiz adaylar olarak bu meslek okullarında yönlendirildiğini ifade etti. Eğitimin gittikçe daralan kamusal niteliğini tamamen ortadan kaldırılmaya çalıştığını belirten Ulusoy, öğrenci ve velilerin açıkça özel okullara yönlendirme politikalarında ısrar edildiğini kaydederek, “Türkiye de okulların fiziki donanım ve altyapı sorunları sürerken fiziki altyapı sorunları en az olan teknik olarak en donanımlı okullar imam hatibe dönüştürülmesi siyasi iktidarın kamu okulları arasında siyasi tercihleri üzerinden resmen ayrımcılık yaptığını göstermektedir” diye konuştu.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA