97 GÖLETTEN İLKİ BİR YILDA FAALİYETE GEÇTİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

97 GÖLETTEN İLKİ BİR YILDA FAALİYETE GEÇTİ


 

Mersin’de yapımı planlan 97 göletten biri olan ‘Erdemli Ayaş Göleti’nin su tutma sistemi düzenlenen törenle başlatıldı.

Erdemli ilçesi Yemişkumu Ayaş sahilinde gerçekleştirilen törene; Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 GÖLET BİR YILDA TAMAMLANDI 
Ayaş Göleti’nin yatırım programına alınmasından tamamlanmasına kadar geçen süreçte yapılan çalışmalara değinen Bakan Elvan, göletin yatırım programına alınmasından itibaren 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandığını söyledi. 
Konuşmasının devamında 1, 5 yıla kalmadan göletin getirdiği üretim artışı ile birlikte yapılan yatırımın amorti edileceğinin üzerinde duran Elvan, ilk etapta 33 olarak planlanan gölet sayısının 97‘ye kadar çıktığını belirtti. 
Sadece DSİ’nin değil, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ve daha birçok Bakanlığın yatırımlarına başlandığını da dile getiren Bakan Elvan, kentte yapılan diğer yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulundu.

ESENPINAR, AKPINAR, ERBİLEK, KARGICAK VE ÜÇTEPE GÖLETLERİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI
Sorgun Barajı’nın dolgu çalışmalarının devam ettiğini ve 2018 yılının ilk yarısında bu baraja su verilmeye başlanmasını planladıklarını belirten Elvan, Aksıfat Barajı’nın inşaat seviyesinin yüzde 60 olduğunu; Karacaoğlan Göleti’nin DSİ’ye devri sonucu yeniden projelendirildiğini ve bu yıl içerisinde yapım ihalesine çıkılacağını belirtti. Bu yatırımlarla birlikte Esenpınar, Akpınar, Erbilek, Kargıcak ve Üçtepe göletlerinin de yatırım programına alındığını açıklayan Elvan, Yar, Kozan ve Kargıpınarı derelerinin taşkın koruma projelerinin de bu sene tamamlanacağını sözlerine ekledi. Bakan Elvan, 12 Nisan’da Erdemli Ayrancı yolunun 10 kilometresi duble yol olmak üzere 79 kilometrelik kesiminin ihalesinin yapılacağını, yapımına ise önümüzdeki Mayıs ayında başlanacağını kaydetti.
 
“ÇEŞMELİ OTOYOLUNUN TAŞUCU’NA KADAR UZATILMASI KONUSUNDA KARARLIYIZ ”
Kentte yıllardır beklenen en önemli yatırım olarak da bilinen Çeşmeli Otoyolu’nun Taşucu’na kadar uzatılması ile ilgili de konuşan Elvan, projenin tamamlandığını, önümüzdeki hafta ise Ulaştırma Bakanlığı’ndan Kalkınma Bakanlığı’na bu yatırımın yapılması için talepte bulunulacağını, kendilerinin bu projeyi onaylayacaklarını söyledi. Çeşmeli ile Erdemli arasında en az 3 adet battı çıktı veya yan köprülü kavşak yapılacağını da açıklayan Bakan Elvan, 2 tanesinin projesine başlandığını, böylelikle Çeşmeli ile Erdemli arasındaki trafik sıkışıklığı probleminin de giderileceğini belirtti.
D-400 karayolunda Kocahasanlı-Çeşmeli arasında yeniden asfaltlama çalışması için yakın zamanda ihaleye çıkılacağını da sözlerine ekleyen Bakan Elvan, son 1 yıl içinde Mersin’e çok önemli yatırımlar yapıldığını, ama bu kadarının dahi yeterli olmadığını ifade ederek, 2014 yılında sadece elektrik altyapısı için 20 ile 25 milyon TL arasında harcama yapıldığını, 2017 yılında ise 2014’teki miktarın yaklaşık 7 katına tekabül eden 125 milyon TL yatırım yapılacağını; dolayısıyla 5 yılda yapılan yatırımdan daha fazlasının 2017 yılı içerisinde yapılacağını vurguladı.
Bakan Elvan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “ Önümüzdeki günlerde Erdemli balıkçı barınağını iyileştirme ihalesine çıkıyoruz. Adliye binasının ihalesini yaptık, inşasına da başlıyoruz. Erdemli Kayacı Spor Tesislerini yatırım programına aldık, ihalesine çıktık, yakında inşaatına başlıyoruz. Kocahasanlı İlköğretim Okulu’nun ödeneğini ayırdık, ihalesini yaptık, inşaatına da başlıyoruz. Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatını bitirdik, eğitime de başladık. 400 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu Yurdu’nun yapımını Haziran ayında bitirecek, Eylül ayında da sizlerin hizmetine sunacağız. Milletimizin birliği, beraberliği ve dayanışması sürdüğü müddetçe, ülkemiz kalkınmaya ve gelişmeye devam edecektir.”
 Tören protokolün butonlara basması ve Ayaş Göleti’ne su verilmesiyle sona erdi. (bülten) 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA