İzin verdiklerine şükredelim! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İzin verdiklerine şükredelim!


 

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin tanıtım toplantısında organizasyona maddi destek sağlanmaması ile ilgili eleştiride bulunan düzenleme komitesi başkanı Selma Yağcı, “Festivali yapmamıza ‘müsaade’ ediliyor. Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bize ‘Hayır’ da denebilirdi o yüzde bu sene yutalım

SONER AYDIN

Etkinlikleriyle Mersin’in ulusal ve uluslararası alanda sesi olmaya devam eden ve bu yıl 16’ıncısı düzenlenen “Mersin Uluslararası Müzik Festivali” (MUMF) programı basına tanıtıldı. Mersin Sanat Ekinlikleri Derneği’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında basının karşısına geçen Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF)  Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, festivalin maddi destek alamadığından yakındı. Toplantıda salon eleştirilerinde de bulunana Yağcı, festivale çok önemli koroların geldiğini ancak koroların sahne alacağı salon bulamadıklarını söyledi.

“MUMF İLE AVRUPA BİRLİĞİ’NE GİRDİK”

Toplantı öncesi Mersin Uluslararası Müzik Festivali’ne dair kısa bir bilgi veren Yağcı, 2002 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi’nin 10. Yıl kutlamaları sırasında ortaya çıkan müzik programının festivale dönüştürülmesi fikrinin açığa çıktığını ve o tarihten itibaren Mersin Uluslararası Müzik Festivali’nin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini belirtti. Henüz Avrupa Birliği’ne (AB) giremeyen Türkiye’nin Mersin Uluslararası Müzik Festivali ile 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edildiğini vurgulayan Yağcı, “Bu ülkemizin çok sesliliğini dünyaya taşımak konusunda çok önemli bir adım. Amacımız Cumhuriyetimizi kuran ve bize emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarının açtığı aydınlık yolda ilerlemeyi sürdürmek ve son nefesimize kadar üretmek. Bu festivali önce bu kent insanı, sonra ülkemiz insanı ve dünya insanı için yapıyoruz. Biz bu festivali insanımız illa klasik müzik dinlesin diye yapmıyoruz. Festivalimiz, yerelden evrensele bir festival” dedi.

“KORO FESTİVALİ İÇİN SALON BULAMIYORUZ”

Festival kapsamında “18. Nevit Kodallı Çoksesli Korolar Şenliği” düzenleyeceklerini ancak Mayıs ayı içersinde salon bulamadıklarını aktaran Yağcı, “Yer bulabilirsek bu şenliği yapacağız. Mayıs ayında salon bulamıyoruz. Mersin’e, Türkiye’nin her tarafından 30 tane koro geliyor ama ben bu koroları icra ettirecek yer bulamıyorum. Opera müdür o gün salon kapalı diyor. Başka bir tarihe aldırması için ikna edemiyoruz. Kongre Merkezi dolu deniyor. Mersin’e birkaç salon daha lazım” şeklinde konuştu.

“BİZE ‘HAYIR’ DA DENEBİLİRDİ”

Basın mensupları tarafından festival organizasyonu için herhangi bir maddi destek alınıp alınmadığı sorusuna cevap veren Yağcı, Kültür Bakanlığı’ndan herhangi bir destek almadıklarını aktardı. “Festivali yapmamız ‘müsaade’ ediliyor” diyen Yağcı, “Çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bize ‘Hayır’ da denebilirdi o yüzde bu sene yutalım, susalım. Önümüzdeki sene hep beraber el ele, kol kola birlikte yapalım. Bize destek veren Büyükşehir ve ilçe belediyelerine, ne düşünürse düşünsün yanımızda olan Valimize, odalarımıza teşekkür ederim. Geçtiğimiz sene bir vakıf kurulmak istendi ama kurulamadı. Biz gönüllüyüz, çünkü yapmamız gerektiğine inandığımız için bu festivali yapıyoruz.

MERSİN SANATA DOYACAK

Festivalde sanatseverlerle buluşacak etkinliklerle ilgili kısa bir bilgi veren MUMF Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, festivalin açılışının 5 Mayıs’ta KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile yapılacağı bilgisini verdi. İlk konserlerini “Senfonik Özlem” adıyla 2014 yılında gerçekleştiren ve ilk festivali olacak orkestra, Ali Hoca yönetiminde 05 Mayıs Cuma günü 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Festivalde ustalara saygı köşesinde devlet sanatçısı Musa Eroğlu’nun sahne alacağını belirten Şanal, pop ve caz müziğin usta sesi Fatih Erkoç’un, 14 Mayıs 2017 Pazar günü 20.00’de Viranşehir Soli Pompeipolis Meydanı’nda Mersinlilerle buluşacağını söyledi. Şanal  ‘Mersin Limanın Ritmini Arıyor’ sloganıyla Mersin Limanı’na ithafen gerçekleştirilecek 10 bin TL para ödüllü 7. Beste Yarışması düzenleyeceklerini duyurdu.

FESTİVAL AÇILIŞ KONSERİ

KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Şef Ali Hoca, Türk Operası’nın yıldız ismi Murat Karahan ve Gürcistan’ın genç opera yıldızı Teona Dvali aynı sahnede yer alarak dinleyenlerine bir müzik şöleni sunacak. İlk konserlerini “Senfonik Özlem” adıyla 2014 yılında gerçekleştiren çiçeği burnunda KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Ali Hoca yönetiminde 05 Mayıs 2017 Cuma günü saat: 20.00’de Mersin Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Konserde, Türk operasının yıldız ismi tenor Murat Karahan ve Gürcistan’ın yıldız opera sanatçısı soprano Teona Dvali, sevilen türkü, şarkı ve opera eserlerinin seçkin aryalarını seslendirecek.

“MERSİN LİMANIN RİTMİNİ ARIYOR” 7. BESTE YARIŞMASI

Mersin Uluslararası Müzik Festivali (MUMF), her sene festival kapsamında gerçekleştirdiği ve Mersin’in doğal ve kültürel zenginliklerini öne çıkarttığı beste yarışmasını bu yıl, “Mersin Limanın Ritmini Arıyor” sloganıyla Mersin Limanı’na ithafen gerçekleştirecek. En fazla 6 kişilik perküsyon grubu (vurmalı çalgılar) için düzenlenen yarışmada sonuçlar, Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek ve finale kalan eserlerin de seslendirileceği konserde halka açık oylama sonucunda belirlenecek. Yarışmada, toplamda 10 bin TL para ödülü dağıtılacak.

MUSA EROĞLU TÜRKÜ GECESİ

Türk Halk Müziği’nin efsane ozanı, Devlet Sanatçısı Musa Eroğlu açık hava konseriyle 06 Mayıs 2017 Cumartesi saat: 20.00’de Toroslar Belediyesi Amfi Tiyatrosu’nda  hayranlarıyla buluşacak. Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserde Sanatçı, adıyla efsaneleşmiş türküleri Mersinliler için seslendirecek.

İBRAHİM YAZICI VE BERFİN AKSU

Ülkemizin yetiştirdiği en önemli orkestra şefi ve piyanistlerden İbrahim Yazıcı, uluslararası pek çok ödülün de sahibi olan genç yetenek Berfin Aksu ile Mersin’de sanatseverlere bir müzik şöleni sunacak. 09 Mayıs 2017 Salı günü saat: 20.00’de gerçekleştirilecek konser, Mersin Üni. Nevit Kodallı Konser Salonu’nda yer alacak.

18. NEVİT KODALLI KOROLAR ŞENLİĞİ

Mersin Polifonik Korolar Derneği’nin her sene düzenlediği Nevit Kodallı Korolar Şenliği, bu yıl da festival kapsamında gerçekleştirecek.  Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen korolarla birlikte 12-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Şenlik, ilk gün: 13.30 ile 20.00 saatleri arasında, ikinci gün: 16.00-20.00 saatleri arasında Mersin Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak yer alacak.

FATİH ERKOÇ MERSİN’DE

Vokal, piyano, trombon ve flüt: tek başına bir quartet olan, pop ve caz müziğin usta sesi Fatih Erkoç, 14 Mayıs 2017 Pazar günü saat: 20.00’de Viranşehir Soli Pompeipolis Meydanı’nda Mersinlilerle buluşacak. Ücretsiz olarak seslendirilecek konserde sevilen şarkılar sanatseverler için seslendirecek.

“USTALARA SAYGI KONSERİ”

MUMF’tan kaçırılmayacak  tarihi önemde bir konser;  dünyaca ünlü devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca Mersin’de aynı sahnede buluşacak. Adını sayısız başarılarıyla sıkça duyduğumuz Prof. Rengim Gökmen yönetiminde gerçekleştirilecek konserde, alanlarının eşsiz duayenleri olan Devlet Sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca, keman virtüözü Cihat Aşkın yer alacak. Karşıyaka Oda Orkestrası’nın eşlik edeceği bu dev konser, 16 Mayıs 2017 Salı günü saat: 20.00’de  Mersin Kültür Merkezi’nde yer alacak.

 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA