Sorgun Barajı’nda sona doğru | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sorgun Barajı’nda sona doğru


 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşası devam eden Sorgun Barajı’nda sona yaklaşıldı. Barajın sulama projesinin de tamamlanarak devreye alınması ile Mersin’de 60 bin dekar zirai alan suyla buluşacak.

Yüzde 82 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan Sorgun Barajı temelden 111 metre yükseklikte inşa ediliyor. Yaklaşık 53 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olacak bu barajda depolanacak su ile Çiriş, Gücüş, Çiftepınar, Dağlı, Tömük, Çamlı, Fakılı, Karahıdırlı, Pınarbaşı, İlemin Kösbucağı, Arslanlı, Hüsametli, Kayacı ve Köypınarı mahallelerine ait arazilere sulama suyu temin edilecek.

3 milyon metreküp gövde dolgusu yapılarak inşa edilecek Sorgun Barajı’nda bu dolgunun yarısı tamamlandı. Ayrıca barajın derivasyon tüneli, su alma yapısı ve dolusavak kazılarının ise yüzde 96’sı tamamlandı. 60 bin dekar zirai alanı suyla buluşturacak olan Sorgun Barajı’nda ayrıca kurulacak olan santral ile yıllık yaklaşık 38 milyon kiloWatt.saat enerji üretimi gerçekleştirilecek.

Barajın tamamlanarak sulama projesinin de hizmete alınmasıyla sulama alanında dekar başına 750 TL gelir artışı, ülke ekonomisine ise yıllık 45 milyon TL katkı sağlanacak. Ayrıca proje ile 12 bin kişiye istihdam alanı sağlanması hedefleniyor.

Mersin’de sulanabilecek arazilerin tamamını suyla buluşturmak için çalıştıklarının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Sorgun Barajı da Mersin’e kazandıracağımız projelerimizden birisi. Bu barajımızın sulamasında ise proje çalışmalarımız sürüyor. Bu yılın ilk yarısında sulama projesinin inşaat ihalesini yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA