Mersin itiraz edecek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin itiraz edecek!


 

Mersin’in 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın bakanlıkça onaylanmasına nükleer karşıtlarından tepki geldi. Akkuyu’ya karşı hukuk mücadelesi sürdüren sivil toplum kuruluşları, yeni plan için de yargı yoluna gidecek.

Hediye Eroğlu

Mersin’in Gülnar İlçesi Büyükeceli Mahallesi’nde Rus ortaklığı ile kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ne ilişkin çevrecilerin hukuksal mücadelesi sürürken, yeni bir gelişme yaşandı.

Kentin yıllardır beklediği 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylanması tepki topladı. Kentte yapılacak yatırım ve hizmetlere yön verecek planda Akkuyu Nükleer Güç Santrali daha önce de işaretlenmiş ancak bu planlara ilişkin Mersin Nükleer Karşıtı Platform, Mersin Çevre ve Doğa Derneği, TEMA ile Mersin Barosu başta olmak üzere çok sayıda STK tarafından dava açılmıştı.

Son olarak planın yeniden onaylanması ile ilgili görüştüğümüz mücadeleyi sürdüren sivil toplum kuruluş yetkilileri, yeni planın onaylanması nedeniyle daha önceki planlar yönelik açılan davaların düşebileceğini, ancak yeni açacakları davalar ile hukuk mücadelesini sürdüreceklerini bildirdiler.

“BU HABER MÜJDE DEĞİL ÖLÜM FERMANIDIR”

Mersin Nükleer Karşıtı Platform Dönem Sözcüsü Erkan Demir, mevcut yönetmelik değişikliği ile tüm yetkinin bakanlığa verildiğini ve bakanlığında itiraz kabul etmeyerek süreci tıkadığını savundu. “Yani yargı yolunu bu şekilde tıkamaya çalışıyorlar” diyen Demir, “İtiraz da etsek itirazlar yerini bulmuyor ama biz hukuksal mücadeleyi sürdürmekte kararlıyız. Zaten yer lisansı ve Çevresel Etki Değerlendirme Raporu ile ilgili devam eden 2 tane davamız devam ediyor. Bu haber müjde değil ölüm fermanıdır” diye konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA