“Geleceğimiz için ‘HAYIR’” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Geleceğimiz için ‘HAYIR’”


 

Mersin’de ‘İşçilerin Hayır Buluşmaları’ kapsamında emekçilere seslenen DİSK Genel Başkanı Beko, “İşimiz için, ekmeğimiz için, çocuklarımız için, geleceğimiz için ‘Hayır’ diyoruz” diye konuştu.

SONER AYDIN

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) öncülüğünde Türkiye’nin çeşitli kentlerinde gerçekleştirilen  ‘İşçilerin Hayır Buluşmaları’ bu defa Mersin’de yapıldı. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panelde DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar işçilere seslendi. Çok sayıda işçinin katıldığı panel öncesi Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç ile belediyede örgütlü sendika olan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Genç ile sendika yetkilileri arasında TİS’in imzalanmasının ardından panele geçildi.

Panelde ilk olarak söz alan DİSK Genel Başkanı Beko, devletin kararnamelerle yönetileceğini savunarak, Cumhurbaşkanı’na OHAL ilan etme ve kararname çıkartma yetkisi verileceğini dile getirdi. Bir gecede çıkartılacak kararname ile işçilerin kıdem tazminatı, işsizlik fonu geliri, iş güvencesinin elinden alınabileceğini ifade eden Beko, “Geleceğimiz için, işimiz, aşımız, ekmeğimiz için ‘Hayır’ diyoruz”

“KİRALIK İŞÇİ UYGULAMASINA ‘HAYIR’”

İktidar milletvekillerinin oyları ile meclisten geçen kiralık işçi uygulamasını ‘insan ticareti’ olarak değerlendiren Beko, “Kiralık işçinin kıdem tazminatı olamaz, işçi sağlığı iş güvenliği önlemlerinden faydalanamaz, işsizlik fonundan yararlanamaz, 8 aydan fazla çalışamaz. Önümüzdeki dönemde 6 buçuk milyon işçi bu kapsamın içine girecek. Eğer referandumdan ‘Evet’ çıkarsa 6 buçuk milyon çalışanın kiralık işçi olmasına ‘Evet’ demiş olacaksınız. Bakanların çocukları 18 yaşında milletvekili olacak, bizim çocuklarımız kiralık işçi olacak. Buna izin vermeyeceğiz. Eğer 6 buçuk milyon çalışanın kiralık işçi olarak çalışmasını istemiyorsak ‘Hayır’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ ÖMRÜ KISALTIYOR”

Başkanlık sisteminde sendikaların etkisiz hale getirildiğini, işçilerin daha fazla çalışıp daha fazla öldüğünü, insani gelişmenin çok daha zayıf olduğunu öne süren Beko, şöyle konuştu: “Başkanlık rejimi daha eşitsiz, toplumsal cinsiyet eşitsizliği daha yüksek, işçiye ve insani gelişime çok zararlı. Başkanlıkla yönetilen ülkelerde insan ömrü en fazla 67 yıl ama parlamenter sistemle yönetilen ülkelerde 70’ten fazla. AKP iktidarından bu yana 18 bin işçi arkadaşımızı iş cinayetine kurban verdik. Gerekli önlemleri almıyorlar ve insanlarımızı öldürüyorlar. İnsanlarımızın iş kazasına kurban vermemek için referandumda ‘Hayır’ diyeceğiz.”

Olağan Üstü Hal (OHAL) altında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile birlikte işten atılan emekçilere de değinen BEko, “Darbelerden en fazla zarar gören biziz. 12 Eylül’de sendikamız kapatıldı. Bugün KHK’lar ile 100 bininin üzerinde kamu çalışanının ihraç edildiğini, kayyum atanan belediyelerden bin 500’e yakın işçi işten atıldı. Bunların gidecek bir mahkemesi bile yok” diye konuştu.  

“GELİR ADALETSİZLİĞİNE ‘HAYIR’”

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ise, Türkiye’de gelir dağılımında eşitsizlik olduğunu belirtti. Türkiye’de 780 bin kişinin 800 milyar dolar olan Gayri Safi Milli Hasılanın yüzde 54’ü olan 432 milyar doları paylaştığını dile getiren Sağlar, “Paylaşım eşitsizliği alabildiğinizce geniş. Hepimiz borçlandık. 25 milyon insan borçlu. Yurttaşın kredi kartı borcu 424 milyar TL. Bunların 18 milyar TL’si icrada. Faili meçhul cinayetler, hak gaspları giderek arttı. Cezaevlerindeki insan sayısı 198 bine ulaştı. Bunların karşısında yargı biri kişi için çalıştı. Kimseyi korkutamazsınız, korkmuyoruz. Devletin parasını kullanıp, vatandaşın vergisini kullanıp bizleri bir köle gibi yaşatmak istediğiniz bir rejim değişikliğine ‘Hayır’ diyen bizlere sopa gösterirseniz o sopayı kırarız. Hesap vereceksiniz. Bir tek kamu görevlisi kimseye baskı uygulayamaz” şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA