“Anayasa değişikliği hangi soruna çare olacak?” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Anayasa değişikliği hangi soruna çare olacak?”


 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, referandum çalışmalarına Mersin’de Aydıncık, Bozyazı ve Anamur ilçelerinde esnaf ziyareti ve kahvehane toplantıları ile devam etti.

Aydıncık ilçesinde merkezde kahvehane toplantıları gerçekleştiren Atıcı, Anayasa değişikliği referandumunun partiler üstü bir mesele olduğunu belirterek, devletin sınırsız yetkileri olan bir tek kişiye emanet edilemeyeceğini anlattı.

Bozyazı ilçesinde pazar esnafını ve kamyoncular kooperatifini ziyaret eden Atıcı, Narince, Akcami ve Ustalar mahallelerinde vatandaşlarla buluştu. Meclis'teki 550 olan milletvekili sayısının 600'e çıkmasının vatandaşa hiçbir faydasının olmayacağını anlatarak, fazladan 50 milletvekili için harcanacak para ile Mersin'de her 5 yılda bir 1000 tane ev alınabileceğini belirtti.

Anamur ilçesinde, esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Atıcı, merkezde çok sayıda kahvehane toplantısı düzenleyerek, "16 Nisan'da Cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olsun mu diye soracaklar. Aynı zamanda bir partinin genel başkanı olan Cumhurbaşkanı devletin hazinesini tek başına yönetebilecek, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinin 12'sini; Hakim ve Savcılar Kurulu'nun 13 üyesinin 6'sını doğrudan belirleyebilecek, tek başına Meclis'i feshedebilecek. Devletimiz bir parti devletine dönüşecek. Buna izin vermem diyorsanız 16 Nisan'da sandıklara giderek 'hayır' oyu vermelisiniz" dedi.

Anayasa değişikliğinin vatandaşın asıl sorunlarına çare içermediğini ifade eden Atıcı, "18 madde içerisinde terörü, işsizliği, geçim sıkıntısını bitirecek bir tane madde yok." dedi. CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, referandum çalışmalarına Mersin'de pazartesi günü Akdeniz, salı günü Toroslar ve çarşamba günü Tarsus ilçesinde devam edeceği bildirildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA