Direnişin ve Aşkın Şiiri binleri buluşturdu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Direnişin ve Aşkın Şiiri binleri buluşturdu


 

Şair, eleştirmen ve yazar Ataol Behramoğlu, Mezitli Demokrasi Meydanı’nda şiir dinletisi yaptı. Ünlü sanatçı Haluk Çetin’in de şarkılarıyla katıldığı etkinliğe bini aşkın kişi katıldı.

Mezitli Demokrasi Meydanı şiir severleri bir araya getirdi. Şair, eleştirmen ve yazar Ataol Behramoğlu, binlerce şiir severin katıldığı etkinlikte şiirlerini seslendirdi. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın da katıldığı etkinlikte Behramoğlu’na ünlü sanatçı Haluk Çetin gitarıyla destek verdi.

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Ülkemiz zor zamanlardan geçiyor. Böylesi dönemlerde yurtsever şairler, yazarlar, sanatçılar her zaman ülkesinin yurttaşının yanında her türlü sıkıntıyı göze alarak yer almışlardır. Ataol Behramoğlu bu sanatçılardandır. Halkına ve ülkesine bağlılığının bedelini her zaman ödemiş, haksızlığa, adaletsizliğe ve yalana karşı kararlılıkla ödün vermeden sürdürmüştür. Ataol Behramoğlu, bir devrim, direniş ve aşk şairidir. Yediden yetmişe bütün şiir severlerin sevgilisi olmasının nedeni de budur. Müzisyen arkadaşı değerli besteci ve yorumcu Haluk Çetin'le birlikte çeyrek yüzyıldır, ülkemizde ve yurtdışı turnelerde şiir ver şarkılarla sanat etkinliği düzenlemektedir. Bize de Mezitlililerle bu değerli sanatçıları buluşturmak düşüyor” diye konuştu.

‘Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var’, ‘Kızıma mektup’, ‘Bu aşk burada biter’ gibi dünya şiir literatürüne girmiş şiirlerini seslendiren Ataol Behramoğlu, şiirin yazıldığı dönemdeki anılarını da şiir severlerle paylaştı.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi sonrası ‘Barış meclisi’ kurdukları gerekçesiyle cezaevine konulduğu bilgisini veren Behramoğlu, orada aynı gerekçeyle cezaevinde bulunan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın ağabeyi olan CHP Milletvekili ve Köy Koop Genel Başkanı rahmetli Nedim Tarhan’la ilgili yaşadığı bir anıyı paylaştı.

Nedim Tarhan’ın spor salonunda yapılan savunmasına mavi solmuş ve çok küçük gelen mahkum kıyafetiyle çıkarıldığını, Nedim Tarhan’ın yaptığı savunma ile mahkeme heyetinin tüm kararlarını kamuoyu nazarında etkisiz kıldığını anlattı. Behramoğlu, tanık olduğu olay üzerine Nedim Tarhan için yazdığı ve kendisine hemen duruşma sonrası verdiği şiiri alanı dolduran Mersinlilere okudu.

Behramoğlu, gündemin en sıcak olaylarından birisi olan referandumla ilgili olarak ta, “Her konuyla ilgili anket yapabilirsiniz ama referandum yapamazsınız. İnsanlara ‘demokrasiyi mi yoksa diktatörlüğü mü istiyorsun’ diye soramazsın. Bu yasal olabilir ama doğru değildir” dedi.

Çok sayıda izleyicisinin ayakta izlediği etkinlikte Ataol Behramoğlu kitaplarını Haluk Çetin ise CD’lerini imzaladı. İmza etkinliği sırasında oluşan kuyruk onlarca metreye ulaştı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA