Mersin’in altın kızı Aleyna tekrar Milli Takımda | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’in altın kızı Aleyna tekrar Milli Takımda


 

Mersin’in başarılı sporcusu Aleyna Akçınar, Antalya’da yapılan Milli Takım Seçme Kampında ilk üçe girmeyi başararak, 2017 yılı içerisinde yapılacak olan Dünya ve Avrupa Şampiyonalarında büyükler ve gençler kategorisinde Türkiye’yi ve Mersin’i temsil etmeye hak kazandı.

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanlığı tarafından 19-29 Mart 2017 tarihleri arasında Antalya’da yapılan Milli Takım Seçme Kampına katılan Nokta Okçuluk Mersin Spor Kulübünün sporcusu Aleyna Akçınar, yapılan seçmeler sonucunda ilk üçe girmeyi başardı. Bu sonuçla tekrar Milli Takımda yer alan Aleyna Akçınar, 2017 yılı içerisinde yapılacak olan Dünya ve Avrupa Şampiyonlarında büyükler ve gençler kategorisinde Türkiye’yi ve Mersin’i temsil etmeye hak kazandı.

Akçınar, ilk olarak 17-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Yunanistan’ın Marathon kentinde yapılacak olan Gençler Avrupa Kupası 1. Ayak Okçuluk yarışmalarına katılmak üzere Türkiye’yi temsil edecek. Mili Takıma tekrar geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirten Akçınar, bugüne kadar kendisine olan inancını yitirmeyen antrenörü Aytekin Ataş’a teşekkür etti. Akçınar, katılacağı yarışmalarda öncelikle Türkiye’yi ardında da Mersin’i en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Sporcunun antrenörü Aytekin Ataş ise Aleyna’yı Milli Takıma yeniden kazandırmanın mutluluk verici olduğunu belirterek, “Verilen emeklerin karşılığını almanın gururunu yaşıyoruz. Alınan sonuç sabır, disiplin, inanç ve özverili bir çalışmanın ürünüdür. Bizlere katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Başarılı sporcumuza sahip çıkılmasını arzuluyoruz” dedi.

Öte yandan Milli Okçu Aleyna Akçınar’ın daha önce 2014 yıllarında Fransa’nın Nimes kentinde yapılan Salon Okçuluk Dünya Şampiyonasında takımlarda dünya şampiyonluğu, Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen Avrupa Gençler ve Yıldızlar Okçuluk Şampiyonası ve Junior Cup 1. Ayak Yarışmalarında da takımlarda Avrupa şampiyonluğu ile çok sayıda Türkiye dereceleri bulunuyor. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA