“Dayanışmayı büyüteceğiz!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Dayanışmayı büyüteceğiz!”


 

Mersin’de KESK Şubeler Platformu, OHAL ve KHK’larla ihraç edilen sendika üyelerinin işe iade edilmesini istedi. Platform üyeleri, “İhraç edilen, açığa alınan tüm üyelerimiz tekrar görevlerine dönene kadar dayanışmayı daha da büyüterek mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

SONER AYDIN

Kanun Hükmünde Kararnameler ile (KHK) ihraç edilen sendika üyeleri için tüm kentlerde şe zamanlı açıklama yapan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) şubeler platformu, devam eden ihraç, açığa alma, sürgün, ceza ve baskıların son bulunmasını istedi. Mersin’de de Özgür Çocuk Parkı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, “OHAL, KHK ve ihraçlara hayır. İşimizi geri istiyoruz” pankartı açarak sık sık “İşimizi geri istiyoruz”, “Direne direne kazanacağız” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı. Üzerinde “İşimizi geri istiyoruz” yazılı önlükler giyen sendika üyelerinin yanı sıra eyleme birçok vatandaş da destek verdi. Platform adına açıklamayı okuyan Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Kenan Hazar, 100 bininin üzerinde kamu personelinin KHK’larla ihraç edildiğini belirterek, “3.500 ‘e yakın kamu çalışanı üyemizin işe iadesini talep ediyoruz” dedi.

“KESK ÜYELERİNDEN HESAP SORULUYOR”

Suçluların hukuk önünde adaletli bir şekilde yargılanmaları gerektiğini belirten Hazar, KESK’in yıllar boyunca hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi, insan haklarını savunduğunu ve bundan sonra da savunmaya devam edeceğini söyledi. Siyasi iktidarın laik bilimsel eğitimi savunan emek ve demokrasi mücadelesi yürüten başta eğitim emekçilerinden hesap sormaya çalıştığını savunan Hazar, “Bunu kabul etmiyoruz. Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığından ihraç edilen personelin ve üniversitelerden ihraç edilen akademisyenlerin önemli bir bölümü Eğitim-Sen üyesidir. AKP özellikle yönetici ve üyelerimizi hedef alarak örgütlü mücadelemize dönük tasfiye girişiminin tüm hızıyla sürdüğünü gözler önüne sermektedir. KESK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyelerini haksız, hukuksuz, tamamen keyfi olarak ihraç edenlerin, açığa alanların tek bir kriteri vardır, o da başta kamu emekçileri olmak üzere tüm emekçi kesimleri hak ve özgürlüklerini savunmamıza, emeğin hakları ile demokrasi ve barış mücadelesi arasına köprüler kurmamıza duydukları kindir. KESK olarak, hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanların ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

Açıklamanın ardından platform üyeleri esnafa “Hayır” broşürü dağıttı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA