Genç müzisyenler dinleyici ile buluştu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Genç müzisyenler dinleyici ile buluştu


 

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri; 9 yaşındaki Yahya Azimoğlu, 13 yaşındaki Aylin Çelik ve 18 yaşındaki Doğaç Bezdüz; İçel Sanat Kulübünde gerçekleştirdikleri dinletide izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

GİZEM EKİCİ

İçel Sanat Kulübü bu kez de genç müzisyenleri ağırladı. Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı; Mehmet Özkanoğlu Gitar Sınıfı Öğrencisi 13 yaşındaki Aylin Çelik, Marina Cincaradze Piyano Sınıfı Öğrencisi 9 yaşındaki Yahya Azimoğlu, ile 18 yaşındaki Doğaç Bezduz İçel Sanat Kulübü M. İlhan – A. Uğural Salonu’nda gerçekleştirdikleri piyano ve gitar dinletisi ile izleyicilerden tam not aldı.

HEDEFİM FAZIL SAY GİBİ BÜYÜK BİR PİYANİST OLMAK

Marina Cincaradze Piyano Sınıfı Öğrencisi 9 yaşındaki Yahya Azimoğlu, Mersin’in en genç müzisyenlerinden biri olarak kabul ediliyor. Annesi de bir müzik öğretmeni olan Azimoğlu “İlerideki hedefim Fazıl Say gibi büyük bir piyanist olmak. Özel bir yere gittiğimizde orada çalan müziği aylarca aklımda tutup içimde seslendiriyorum. Daha sonra hafızıma aldığım müzikleri piyanoda çalıyorum. Piyano benim için bir tutku. Konservatuar eğitimi almak istiyorum" dedi.

GENÇ GİTARİST’İN ULUSLARARASI ALANDAKİ BAŞARISI

13 yaşında Türkiye’ye uluslararası boyutta iki ödül kazandıran Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı; Mehmet Özkanoğlu Gitar Sınıfı Öğrencisi 13 yaşındaki Aylin Çelik, ise dünyanın en saygın gitar festivali arasında yer alan Enrico Marcatelli Gitar Festivali’nde 2016 yılında 11-13 yaş grubunda biricilik, Avrupa’nın en önemli Gitar Festivali Eduard Pamfil Uluslararsı Genç Gitar Festivali’nde 2017 yılında birincilik elde etti. Çelik ayrıca 23 Nisan  2016 ‘da Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestrası eşliğinde gitar resitalinin yıldız sanatçısı olarak seçildi.

MÜZİSYEN BİR AİLEDEN ÇIKAN SON YETENEK

Marina Cincaradze Piyano Sınıfı Öğrencisi 18 yaşındaki Doğaç Bezduz, ise müzik alanında ünü olan bir aileden geliyor. Annesi bir müzik öğretmeni olan geç müzisyenin babası Bülent Bezduz ise Avrupa ve Türkiye’nin en ünlü tenorlarından bir tanesi. Baba Bezduz, 2001'de Londra Senfoni Orkestrası eşliğinde ‘Les Troyens’ ve 2006'da Verdi'nin ‘Falstaff operası kaydı ile olmak üzere iki kez ‘En iyi opera kaydı’ kategorisinde Grammy ödülüne layık görüldü. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA