Hani verdiğin sözler? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hani verdiğin sözler?


 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, 3 yıllık görev süresince hayata geçirdiği çalışmaları anlattı.

Ancak göreve gelmeden önce seçim vaatleri arasında yer alan alt yapı, deniz otobüsü ve deniz uçağı gibi projelere değinmezken, raylı sistem için de hala Bakanlıktan onay beklediklerini söyleyen Başkan Kocamaz’a “Seçimden önce verdiğin sözler, vaatler nerede” eleştirileri geldi.

“Hesap veriyoruz” sloganı ile Mersinlilerin karşısına geçen Başkan Kocamaz, 1 buçuk saatlik sunumun ardından basından ve katılımcılardan soru almadan toplantıyı sonlandırdı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Mart 2014 tarihinde devraldığı Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’ndaki 3 yıllık görev süresini anlattı. ‘Hesap Veriyoruz’ sloganıyla ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirilen toplantıda Kocamaz soru almadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı tanıtım filmi gösterimi ile devam etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Oktay Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Moğolistan-Ulgii Büyükşehir Belediye Başkanı Bakhitkhumar Kahakhan, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mersin Baro Başkanı Ali Er, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, Mersin Büyükşehir Belediyesi meclisi üyeleri, muhtarlar, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile dernek ve oda başkanları, belediye çalışanları ve bazı vatandaşlar katıldı.

“SIKINTI ÇEKİYORLAR AMA BAŞKA ÇAREMİZ DE YOK”

Video gösterimlerinin ardından konuşma yapan Burhanettin Kocamaz Mersin’in en büyük probleminin işsizlik ve trafik olduğunu söyledi. Halen işsizlik ve trafik sorununun devam ettiğini ifade eden Kocamaz, “Yeni düzenlemeler esnasında vatandaşlarımız bir miktar daha sıkıntı çekiyorlar ama başka çaremiz de yok. Biz çektik bizden sonraki nesiller çekmesin diyoruz. Bu tür kavşak çalışmalarımız bundan sonrada artarak kesintisiz bir şekilde devam edecektir.

“ÜÇ YIL OLDU AMA HALA ZAMAN LAZIM”

Seçim çalışmalarında verdikleri sözlerin bir anda yerine getirmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Kocamaz, “Kentin anayasası olacak 1/100 bin ile 1/ 5 binlik imar ve uygulama planları yok. Kentin ulaşımını düzenleyeceğinizde size yol haritası olacak bir ulaşım Master planınız yok. Bunları hayata geçirmeden bunları düzenlemeden söz verdiğimiz her şeyi bir anda hayata geçirme şansınızda maalesef yok. Bu haritalar yapılırken bu Master planlar yapılırken zamana ihtiyacımız var. Üç yıllık süre zarfında 1/100 binlik planların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda onay aşamasına geldik. Ulaşım Master Planı için de özellikle de Mersin’in dört gözle beklediği raylı sistemle ilgili olarak hala Bakanlıkta onay aşamasındayız. Ama bundan sonra önümüz daha da açılacak. Bu onaylar alındıktan sonra raylı sistem ile ilgili proje ihalesine ardından da yapım ihalesine hemen çıkacağız” dedi.

Kent Merkezi’nde tamamladıkları kentsel tasarım ve yenileme projelerini anlatan Burhanettin Kocamaz, zaman zaman eleştirilerinin hedefi olan Yoğurtçu Pazarı, Taş Bina çevresi, Ulu Cami, Silifke Caddesi, Atatürk Caddesi, Atatürk Evi’nde çevre düzenlemelerin tamamladığını söyledi. Kent merkezinde diğer hayati caddeler olan Zeytinlibahçe Caddesi ve Kuvay-ı Milliye Caddesinde herhangi bir çalışma yapılıp yapılmayacağını açıklamayan Kocamaz, kendi kaderlerine terk edilen ve günden güne çürüyen tarihi Mersin Evlerine de değinmedi.   

“MERKEZE 6 KİLOMETRE OLAN TOROSLARA HELİPORT YAPTIK

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne kiralanarak seçim çalışmalarında kullanılması ile tartışma konusu olan helikopter için 8 ilçede inşa edilen Helikopter Pistlerine (HELİPORT) ilişkin olarak bilgi veren Kocamaz, Çok yakında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bir helikopter alacaklarını ifade etti. Kent Merkezine 6 KM mesafede olan Toroslar İlçesine bile artık helikopter ile gidilebileceğini söyleyen Başkan Kocamaz, “Hizmetleri daha hızlı ve daha kestirme yoldan yürütmeye çalışıyoruz. Çok amaçlı olarak hizmet verecek helikopter, hem başkanlık olarak bizim diğer ilçelere ulaşmamızda kolaylık sağlayacak hem de deniz kirliliği kaçak yapılarla ilgili yapılacak inceleme çalışmalarında bizlere kolaylık sağlayacak.  Anamur, Bozyazı, Mut, Aydıncık, Silifke, Erdemli, Toroslar ve Çamlıyayla’da Heliportlarımız hizmettedir” dedi.

“SEL AFETİNDEN ÖNCE GÖZLERİMİZ KAPALIYDI”

Mersin’de 29 Aralık’ta gerçekleşen ve biri çocuk 4 yurttaşın hayatını kaybettiği sel afetinin oluşmasında en büyük nedenlerden biri olan altyapı alanında yaptıkları çalışmaları anlatmak için kısa bir süre kullanan Başkan Kocamaz, “Yağmur suyu drenajı ile ilgili olarak yaşanılan son afet gözlerimizi biraz daha açtı. İki yıllık bir çalışma sonunda Yağmur Suyu Master Planı’nı yaptırdık. Şuanda bu plana bağlı olarak 37 bin 413 metre yağmur suyu drenaj hattı yaptırdık” diye konuştu.

BAKIMSIZLIKTAN 150 KEDİ DİZANTERİDEN ÖLMÜŞTÜ

Büyükşehir Belediyesinin Türkiye’nin en prestijli hayvan bakım hizmeti sunduğunu söyleyen Başkan Kocamaz, Gözne Geçici Hayvan Bakım Evi tüm hızıyla veterinerlik hizmetini sunmaya devam ettiğini belirtti. Kocamaz; “Şuanda oraya yeni bir tesis yaptırıyoruz. Bu konuda da iddialıyız. Türkiye’nin en prestijli tesisi olacaktır. Bugüne kadar 2918 hayvanı sahiplendirmişiz. Şuanda hayvanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyoruz” dedi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ile de protokolü bulunan Kampus Hayvan Bakım Merkezi’nde 29 Aralık 2016 tarihinde yaşanan sel afetinin ardından gerekli yardımın gitmediği 150 kedi bakımsızlık nedeniyle dizanteri hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmişti.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA