Okullardaki faaliyetler için Müftülüğe tam yetki! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Okullardaki faaliyetler için Müftülüğe tam yetki!


 

Mersin’de Milli Eğitim Müdürlüğü ile müftülük arasında eğitimde ‘işbirliği’ protokolü imzalandı. Protokolle, müftülüğün imam hatip liselerinde faaliyet alanı genişletilirken, tüm ortaokul ve liselerde faaliyetine de olanak sağlanıyor.

Birgün Gazetesi’nden Gökay Başcan’ın haberine göre Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mersin Müftülüğü arasında eğitimde işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan bu protokolle müftülüğün imam hatip liselerinde daha çok faaliyet yapabilmesine olanak sağlanırken, din kültürü öğretmenleri ve dini içerikli seçmeli derslerle ilgili protokol hükümleri müftülüğün tüm ortaokul ve liselerde faaliyet yapabilmesine olanak sağlıyor.

Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından imzalanan ve Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın onayından geçen protokolün amacı şöyle özetlendi:

 

OKUL BİNALARI KURAN KURSU OLACAK

“Anadolu imam hatip okullarında eğitim gören öğrencilerin, müftülüklerce düzenlenecek eğitim faaliyetlerine katılmasını sağlamayı da amaçlayan Milli Eğitim Müdürlüğü din kültürü, Arapça ve imam hatip okulları meslek öğretmenlerinin din görevlilerinin tecrübe ve bilgilerinden faydalanması için ortak çalışma toplantıları yapmasını, öğretmenlerle din görevlilerinin eğitim materyallerini birlikte hazırlamasını da taahhüt etti.”

 

DİYANET YAYINLARI OKULLARDA DAĞITILACAK

İlgili protokole göre, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün taahhüt ettiği diğer yükümlülükler şöyle: “Öğrencilere milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizin kazandırılması konusunda din görevlileri ve müftülük personelinden yararlanmak. Hafız öğrencilerin eğitim gördüğü proje Anadolu imam hatip liselerinde, hafızlık çalışması olan ve örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi uygulayan imam hatip ortaokullarına; uzman din görevlisi ve kurs öğreticilerinin eğitim desteği başta olmak üzere il ve ilçe müftülüklerinin kurumsal katkı yapmasına imkân sağlamak. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca açılan yaz Kuran kurslarında ihtiyaç olması halinde okul binalarının kullanımına imkân sağlamak ve bu kurslarda öğretmenlerin görev yapmasına izin vermek.”

Yine protokolde Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yükümlülükleri arasında, “Ramazan ayları, belirli gün ve geceler, cuma namazları gibi özel zamanlarda İHL meslek dersleri ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin minber, mihrap, kürsü, mahfil görevlerinde ve seminer, konferans, söyleşi gibi etkinliklerde görev almalarına imkân sağlamak, gerekli yazışmalar yapmak. Diyanet İşleri Başkanlığı veya Türkiye Diyanet Vakfı’nca basılan ya da yayımlanan kitap, dergi, afiş, broşür, CD gibi yazılı, görsel ve dijital yayınların materyallerin okullarda dağıtılmasına izin vermek” de yer aldı.

 

OKULLARDA KURAN KURSLARI AÇILACAK

Protokolde, Mersin Müftülüğü’nün taahhütleri ve çalışma hedefleri ise şöyle özetlendi: “Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokulları öğrencilerinin sosyal, kültürel ve mesleki gelişimleri için okullar tarafından gerçekleştirilen okul içi ve dışı faaliyetler ile öğrencilerin mesleki uygulamalarını camilerde ve Kuran kurslarında gerçekleştirmelerine izin vermek, gerekli eğitim desteği sağlamak. Okullarda talep olması halinde ihtiyaç odaklı Kuran kurslarının açılmasını sağlamak. İmam hatip okullarının eğitim içeriğinin ve imkânlarının tanıtılmasına, din, ahlak ve değerler alanlarındaki Peygamberimizin Hayatı, Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler gibi dersler hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesine katkı sağlamak.” 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA