ECZACILARDAN İLAÇ UYARISI!: İLAÇ ECZANEDEN ALINIR! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ECZACILARDAN İLAÇ UYARISI!: İLAÇ ECZANEDEN ALINIR!


 

İnternetten, marketten veya aktarlardan alınan ve bilinçsiz tüketilen ilaçların tehlike saçtığını söyleyen Eczacı Özgün Sağır, “İlaç bir zehirdir. azı tedavi eder çoğu öldürür. dozunda ve eczaneden almak gerekiyor” dedi.

GİZEM EKİCİ

Uzman Eczacı Özgün Sağır, önlem alınmaması halinde Mersin’de stoklarının tükenmesi nedeniyle hastaların ilaç bulamayacağını söyledi. 
Mersin Eczacı Odası Genel Sekreteri Uzman Eczacı Özgün Sağır, alternatif tedavi yöntemleri kapsamında tercih edilen aktarlar ve internetten ilaç satışı ile ilgili halkı uyardı. “İlaç eczaneden alınır” diyen Sağır, internetten, marketten veya aktarlardan alınan ilaçların ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğini söyledi. 
İlaca erişimin giderek daha kolay hale getirildiğini ancak bu durumun tehlikeli olduğunu söyleyen Sağır, yasal düzenlemeler olmasına karşın denetlemelerin yetersiz olmasının toplum sağlığını tehlikeye atan neticeler yarattığını söyledi. 

“İLAÇ BİR ZEHİRDİR. AZI TEDAVİ EDER ÇOĞU ÖLDÜRÜR. DOZUNDA ALMAK GEREKİYOR”
“Güzel yasalar geldi ama hepsi yazıda kaldı. Denetlenmediği sürece bu yasalar hiçbir şey ifade etmiyor” diyen Özgün Sağır, “Eczanelerde satılması gereken birçok ürün aktarlarda veya  internetlerde satılıyor. İnternette satılan birçok ürünün sahte olduğu, ölümlere neden olduğuna dair her gün yeni haberler, makaleler okuyoruz. Ama hala internete girip istediğimiz ilacı alabiliyorsunuz. Önemli olan bu yasaların uygulamaya geçmesi. 
Firmalar sürekli yeni bir taktik buluyor. Sadece eczanede satılabilen bir ürünün içersinde küçük değişiklikler yaparak satışını sağlayabiliyorlar. 
Unutulmasın ki; ilaç bir zehirdir. Azı tedavi eder çoğu öldürür. Dozunda ve eczaneden almak gerekiyor. İlacın içeriği ile oynayıp satmak tamamıyla yanlıştır. 
Ayrıca ilacı sadece tek başına düşünmemek lazım. İlaç kullanıldığı besinlerle etkileşim yapar, ilaç sizde bulunan başka hastalık varsa sorun yaratır. Bunun bilgisini bulabileceğiniz tek yer eczanedir. Amerika’da insanlar günlük 30’a yakın besin takviyesi kullanıyor ve dünyada ilaca bağlı en fazla ölümün yaşandığı ülke yine Amerika’dır. Çünkü orada bazı eyaletlerle eczane dışında çok fazla ilaç satılıyor. İnsanlar ilaçların etkileşimini bilmediği için bazı sağlık sorunlarıyla karşılaşıyorlar ve bu ölüme kadar gidiyor” dedi. 

 “ANTİBİYOTİĞİ BİLİNÇSİZ TÜKETİYORUZ”
Öte yandan bilinçsiz ilaç kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Mersin Eczacı Odası Genel Sekreteri Uzman Eczacı Özgün Sağır, “Antibiyotiği çok basit bir şekilde tüketiyoruz. Örneğin, grip viral bir hastalıktır antibiyotiğin hiçbir faydası olmaz ama kullanıyoruz. Bu bir alışkanlık ama bu alışanlık maalesef doktorlarımızda da, vatandaşlarımızda da var. Bir de antibiyotiklerin kendi aralarında dereceleri vardır. Siz eğer çok basit bir hastalığınızda çok basit bir antibiyotiği kullanmanız gerekirken yüksek dozda bir antibiyotik kullanırsanız, kullandığınız gereken antibiyotikten dolayı vücudunuzda bir direnç gelişiyor ve bir hastalıkla karşılaştığınızda daha güçlü bir antibiyotik kullanmanız fayda etmiyor. Antibiyotik kullanılırken dikkat etmemiz gereken şey; gerçekten ihtiyacımız var mı, varsa da o hastalık için hangi antibiyotiği kullanmak doğru. Sektörün ticarileştirilmesi nedeniyle burada bu sorunu yaşıyoruz. Firmalarda kendi ilacı yazılsın diye baskılıyor, baskıladıkları içinde yanlış antibiyotik kullanıyoruz. Yarın o antibiyotiğe ihtiyaç duyduğumuzda fayda görmüyoruz. O yüzden hekiminizin, eczacınızın önerdiği ilacı kullanın, başka insanların önerdiği ilaçları asla kullanmayın” dedi.   


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA