DOKUZUNCU DEFA ERTELENDİ! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

DOKUZUNCU DEFA ERTELENDİ!


 

Mersin’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle haklarında dava açılan 17 kişinin duruşması görüldü. Avukatların ifade özgürlüğüne vurgu yaptığı davanın duruşma 9. defa ertelendi.

Mersin’de Cumhurbaşkanı’na hakaret davası görüldü
SONER AYDIN

Mersin’de 2015 yılında 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında gerçekleştirilen izinli yürüyüşte ‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla’ gözaltına alınan daha sonra mahkeme tarafından serbest bırakılan Birleşik Haziran Hareketi üyesi 17 kişinin davası görüldü. Mersin 17. Asli Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Duruşmada söz alan müdafii avukatlar, söz konusu ifadelerin eleştiri ve düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini talep etti. Tüm sanıkların beraatını talep eden avukatlar, Türkiye’deki ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) verdiği kararların emsal teşkil etmesini istedi. 

Avukatların beraat talebini ret eden duruşma mahkeme heyeti, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için 1 Haziran 2017’ye erteledi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA