Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Başkan Can, 3 yılın hesabını verdi


 

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 3 yılda yaptıklarını ve son 2 yıl içinde yapacakları projeleri görsel sunumlar eşliğinde anlattı.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Can, yerel yönetim olarak sosyal adalet ve toplumsal huzuru ön planda tuttuklarını söyledi.

“Küçük, akıllı dokunuşlarla büyük işler başaran belediyeyiz” diyen Can, “Tüm faaliyetlerimiz, gelir ve giderlerimiz konusunda her zaman şeffaf davranıyor, hiçbir şekilde gerek ilgili mercilere gerekse siz değerli vatandaşlarımıza hesap vermekten kaçınmıyoruz. Yaklaşık 350 bin vatandaşımızın haklarını korumak, onların huzur ve güven içerisinde yaşayabilmelerine imkan sağlamak gibi ulvi bir görevin omuzlarımıza yüklediği sorumluluğu hiçbir zaman unutmuyoruz” ifadesini kullandı.

Son 3 yılda 17 hizmeti hayata geçirdiklerini altını çizen Başkan Can, “Şu ana kadar açılışını yaptığımız 17 hizmetimizin yaklaşık değeri 20 milyon  TL’dir. Hizmette çıtamızı sürekli yükseltiyoruz. Şu anda Berdan projemizin 1’nci etabı devam ediyor. Yaklaşık 100 dönüm alan üzerine planladığımız birinci etabımızın bizlere maliyeti 15 milyon TL’dir. Devam eden inşaatımızda yürüyüş yolları, meydanlar, lokantalar, çay bahçeleri, kaykay pisti, kafeterya, satış büfeleri, oyun ve spor alanları bulunuyor. Hedefimiz Berdan-1 projesini Adana-Mersin D-400 bulvarından başlatarak Devlet Bahçeli Bulvarına kadar 6.5 kilometre götürmektir. Berdan nehrimizin sağında ve solunda yeşil alan bölgeleri oluşturduk. Berdan projemiz Çukurova’nın gerdanlığı olacaktır. Hedefimiz şehrimize gelecek misafirlerimizi nezih bir ortamda ağırlamaktır. Diğer yandan yine 15 milyon TL’lik Vuslat Meydanı projemiz her şeyiyle hazır ama Anıtlar Kurulu kazı yapmak zorunda olduklarını söylediler. Şu anda kazı çalışması devam ediyor. Kazının ardından gerekli izinler çıktığı anda projemizin inşaatına hemen başlıyoruz. Bunun yanında yaklaşık 11 milyon TL’lik Ergenekon Yaşam merkezimizin inşaatı devam ediyor. Yap işlet devret modeli gibi düşünülebilir. Altı pazaryeri, Üstü kapalı yüzme havuzu, düğün salonları, hamam, sauna, buhar, masaj odalarının olduğu bir tesis inşallah bu projemizde Haziran yada Temmuz ayında Tarsuslu hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Bu projemizde belediyemizin cebinden 1 TL çıkamadan yapılmaktadır” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA