CHP kadınları inandıracak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP kadınları inandıracak


 

Referandum çalışmaları kapsamında Mersin’de partililerine seslenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Özellikle bizim omuzlarımızdaki çok ağır ve önemlidir. Biz kendimize inanırsak karşımızdaki kadınları da kendimize inandırabiliriz. Nasıl ki mevcut iktidarı kadınlar getiriyorsa bu ülkenin

Mehmet Nabi Batuk

Cumhurbaşkanlığı Sistemi içerikli Anayasa Değişikliği için 16 Nisan 2017 tarihinde geçekleştirilecek referandum çalışmaları kapsamında Mersin’e gelen Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Yenişehir’de CHP İl Başkanlığı tarafından açılan Hayır Evi’nde partililerle bir araya geldi. Buluşmaya CHP Mersin Milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ve CHP ile yöneticileri ve CHP’li kadın üyeler katıldı. Burada partilerine yaptığı konuşmada referandumu yeni bir kurtuluş savaşı olarak tanımlayan Köse 94 yıllık Cumhuriyet tarihinden ve parlamenter sistemden vazgeçilmek istendiğini belirterek “Merak etmeyin bizim geçmişimizden ve alışkanlığımızdan vazgeçmeye niyetimiz yoktur” diye konuştu.   

“BİR KİŞİNİN İSTİKBALİ İÇİN 80 MİLYON SANDIĞA GİDECEK”

Partilerine yaptığı konuşmada Mersin’in kurtuluş savaşında çok onurlu görev ve geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak sözlerine başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, yeniden bir kurtuluş mücadelesine giriştiklerini ifade etti. Cumhuriyetin çok ciddi bir tehlike altında olduğunu kaydeden Köse “İçinde kadının, çocuğun, gencin olmadığı ve halkın talebi ile ortaya çıkmamış olan bir anayasa değişikliği paketi ile karşı karşıyayız. Bu pakette sadece bir kişinin istikbali için 80 Milyon olarak sandığa gideceğiz. Cumhurbaşkanlığı sistemi daha meclise tasarı olarak getirildiğinde milletimiz ikiye bölünmüştü. Peki, referandumda evet çıkarsa bu milletin hali ne olacak. Bu milletin ayrışmasına mı ihtiyacımız var. Bizim 94 yıllık geçmişimizden, parlamenter sistemimizden vaz mı geçelim? Biz asla 94 yıllık geçmişimizden ve alışkanlığımızdan vazgeçmeye niyetimiz yoktur. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz.

“İÇİNDE RENK OLMAYAN BU SİSTEMDE GÖKKUŞAĞI ARAMAYIN”

Referandum çalışmaları kapsamında 41 il gezdiğini ifade eden Fatma Köse sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu ülkenin gidişatına, geleceğine yönelik olarak hassasiyeti olan ülke halkının doğru yolu bulacağına yürekten inanıyorum. Bu ülkenin tapusunu bir kişiye verme niyetimiz yoktur. Bu ülkenin tapusu bir kişiye verilmeyecek kadar kıymetli ve değerlidir. Evet’in altında hiçbir argüman yoktur. ‘Evet’i anlatabilecekleri hiçbir hikâye yoktur. Ama bizim ‘Hayır’ı anlatacak çok hikâyemiz var. ‘Hayır’ımızı anlatacak gücümüzde direncimizde inancımızda vardır. Milletin ve halkın içinde olduğu taht sadece kadife kumaş ile örtülmüş dört ayaklı bir tahta parçasıdır. O nedenle için milletin bütünlüğünün içinde olmadığı bir anayasa değişikliği dört ayaklı bir tahta parçasından başka bir şey ifade etmez. Tek bir imza ile grevleri yasaklama, kamudan ihraç etme, sendikaları yasaklama yetkilerinin verilmesine hayır diyeceğiz. İçinde renk olmayan bu sistemde gökkuşağı aramayalım. Hayatımızdaki renkleri soldurmayalım. Güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu ve haklının gücünü kullanabildiği bir ülke istiyoruz” dedi.

“EN BÜYÜK YÜK YİNE KADINLARDA”

Son olarak kadınlara seslenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “Özellikle bizim omuzlarımızdaki çok ağır ve önemlidir. Anadolu’nun güçlü, direngen, özgürlüğüne düşkün kadınların yükü her zaman ağırdır. Ancak yolumuz çok zorlu değildir ve bunu başarabiliriz. Birlinize güvenerek sevgi ile saygı ile bütünleşebilirsek ancak başarılı olabiliriz. Biz kendimize inanırsak karşımızdaki kadınları da kendimize inandırabiliriz. Nasıl ki mevcut iktidarı kadınlar getiriyorsa bu ülkenin bu karanlık düzeninden de kurtaracak olan yine kadınlardır” dedi. 



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA