“Yargılanmaktan çok korkuyorlar” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Yargılanmaktan çok korkuyorlar”


 

Mersinlilerle buluşan Halk Arenası’nda gazeteci Uğur Dündar ve milletvekili Barış Yarkadaş, ‘hayır’ı anlattı. Yarkadaş, iktidara yüklenerek, “Yargılanmaktan çok korkuyorlar. Bunun için hiçbir şekilde yargılanamayacakları bir düzen kurmaya çalışıyorlar” dedi.

GİZEM EKİCİ

Uğur Dündar'ın sunduğu Halk Arenası Programı’nın Mersin ayağında CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, neden HAYIR denilmesi gerektiğini 10 dakikada anlattı.

Yenişehir Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; CHP Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Muharrem Erkek konuşmacı olarak katılırken, Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucoğlu ve Hüseyin Çamak dinleyici olarak katıldı. CHP il ve ilçe teşkilatlarının yoğun ilgi gösterdiği programa halkın da geniş katılımı oldu.

Salonun tıklım tıklım dolduğu program sık sık tezahüratlarla kesildi.

“NEDEN GERGİNLİKTEN MEDET UMULUYOR?”

Açılışı yapan gazeteci Dündar, konuklarına; “Şimdi bir anayasa referandumu yapılacak. Evet diyecek olanlar, evet denilmesini bekleyenler, neden evet denilmesi gerektiğini, yurttaşların neden bunu onaylaması gerektiğini madde madde anayasayı izah ederek anlatmaları gerekir. Ama sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, muhalifler hedef haline getiriliyor. Yalancı deniliyor. Ayrıca ‘hayır’ diyecek olan yurttaşlar, memleketteki kutuplaşma yetmiyormuş gibi hainlik, teröristlik, FETÖ’cülük ile yaftalanıyor. Bu nasıl bir şeydir? Neden bu yönteme başvuruyorlar? Neden kendilerini bu yola başvurmak zorunda hissediyorlar? Neden gerginlikten medet umuluyor?” sorusunu yöneltti. 

TİYATROCULAR SAHNEDE!

İktidarın ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemini halka anlatmakta zorluk çektiğini söyleyen Yarkadaş devamlı olarak alkışlarla kesilen konuşmasında, "İlk olarak Dünya Tiyatro gününü kutluyorum. Haince saldırıya maruz kalan Müjdat Gezen ve arkadaşlarının da Dünya Tiyatro gününü kutlarım. Ancak onların işi zor. Çünkü şimdi siyasi tiyatrocular var. İtalyan tiyatrosunda vodvil diye bir oyuncu tipi vardır. Gelir sahneye ilgili ilgisiz bir şeyler söyler ve gider. Bunlar da siyasi tiyatrocu olmuşlar. Evet deyin diyorlar ama niye evet diyelim? Daha güçlü meclis daha güçlü parlamento olacakmış... Halbuki ne meclis güçleniyor ne de milletvekilleri güçleniyor” dedi.

“BU ANAYASANIN İKİ TEMEL SEBEBİ VAR”

Yeni Anayasanın yürürlüğe sokulmak istenmesinin iki temel nedeni olduğunu söyleyen Barış Yarkadaş, "İki temel sebep var... Bunun birincisi bütün yetkiyi bir kişiye vermek, ikincisi de hiçbir zaman yargılanmayacakları bir düzen inşaa etme hayalidir. Hiçbir şekilde yargılanamayacakları bir düzen kurmaya çalışıyorlar. Bunu nasıl yapıyorlar? Tek adama yani başkana bakanlar kurulunu atama yetkisi, Cumhurbaşkanı yardımcılarını atama yetkesi veriyorlar. Atanan bakanların da dokunulmazlık kazanmasını sağlıyorlar. Şimdi düşünün seçilmemiş bazı bakanlar olacak, seçilmemiş Cumhurbaşkanı yardımcıları olacak, bunlar başkanın keyfine göre atanacaklar, hiçbir liyakata bakılmayacak ve bunlar dokunulmazlık zırhına da kavuşacaklar. Yani bunun amacı 15 yılda o kadar suç işlediler ki 16 Nisan'da sandıklardan Evet oyu çıkartarak bunların hepsinin üstüne sünger çekmek istiyorlar. Aslında meselenin özeti de budur. " ifadelerini kullandı.

“BU BİR FELAKETTİR!”

Başkanlık sistemi ile Milletvekillerinin hiçbir etkisinin kalmayacağını ve vekillerin kendisini seçen halkın haklarını koruyamaz hale geleceğine değinen Yarkadaş, "Milletvekilleri artık gensoru veremeyecek. Bir bakan suç işlediğinde milletvekilleri bunun için soru bile soramayacak. Soru önergesi diye bir şey olmayacak. Ancak lütfederlerse cevap verecekler. Kimse suç işleyen bakanı sorgulayamayacak. Bu bir felakettir." dedi.

“YILLARDIR SORUYORUZ YANIT YOK”

Barış Yarkadaş son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sarayda kaç danışmanı olduğunun ve bu danışmanlara ne kadar maaş verildiğinin yıllarca sorulduğunu ancak saraydan hiçbir cevap gelmediğini bu nedenle de hiç kimsenin bu konuda hiçbir şey bilinmediğini söyledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA