Her tünele ayrı açılış! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Her tünele ayrı açılış!


 

Mersin’in 30 yıllık hayali olan Akdeniz Sahil Yolu Projesi’nde her tünele bir açılış yapılması tepki çekti.

SONER AYDIN

Mersin ve Antalyalı turizmcilerin dört gözle beklediği ancak bir türlü bitirilemeyen, her seçim dönemi öncesi açılışlara sahne olan Mersin-Antalya karayolu referanduma kısa bir süre kala yeni bir açılışa sahne oldu.  Önceki gün bir dizi temaslarda bulunmak üzere Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte kente gelen AKP Mersin Milletvekili ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamındaki 6 tünelin daha açılışını gerçekleştirdi.

“42 KİLOMETRELİK YOL 4 YILDA BİTMEDİ”

Toplam uzunluğu 42 kilometre olan 28 tünel ve 6.2 kilometre uzunluğunda 17 viyadükün yer aldığı projede, uzunluğu 7,5 kilometreye yaklaşan 10 tünel ve viyadük tamamlanarak hizmete girdi. 6 tünelde çalışmalar devam ederken, diğer 12 tanesi ise hala proje aşamasında. Antalya ile Mersin arasındaki ulaşım süresini 10 saatten 5 saate indirecek yolun yaklaşık 50’si tamamlanmamışken her tünel için ayrı bir açılış töreni gerçekleştirilmesi tepki topladı.

AKP’Lİ VEKİL: 2014’TE TAMAMLANACAK!

Dönemin AKP Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, 21 Temmuz 2013’de yaptığı bir açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılında başlatılan Mersin-Antalya ve Akdeniz Sahil Yolu projesinin 2014'te biteceğini söylemişti. Mersin-Antalya karayolunun duble yol haline getirme çalışmalarının 2014 yılına kadar tamamlanacağını dile getiren Uzun, Antalya Mersin yolunun tamamının ise 2015'te bölünmüş yol olarak bitirileceğini aktarmıştı. Ancak aradan geçen 4 yıla rağmen hala yolun yüzde 50’si bitirilebildi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA