Taşucu Gümrük Kapısı’nda oy verme işlemi başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Taşucu Gümrük Kapısı’nda oy verme işlemi başladı


 

Yurt dışında yaşayan ancak Türkiye’de bulunan vatandaşların gümrük kapılarında oy verme işlemleri başladı.

16 Nisan 2017’de gerçekleşmesi planlanan Türkiye anayasa değişikliği referandumunda oy kullanacak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inden Türkiye’ye tatile gelen vatandaşlar için, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Mahallesi’ndeki Taşucu Deniz Limanı Gümrük kapısına sandık konuldu.

Taşucu Gümrüğü’nde herhangi bir yoğunluk yaşanmazken, Kıbrıs’tan gelecek olan vatandaşlar oy kullanıp Türkiye’ye giriş yapacaklar.

Taşucu Gümrüğü'ne konulan sandıkta oy kullanacak olan vatandaşlar, mevcut Türkiye Anayasası’nın 18 maddesi üzerindeki değişiklikleri oylayacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre gümrük kapılarında oy verme işlemi sürecek. Yurt dışında yaşayan vatandaşlar Türkiye’nin 12 kara gümrük kapısı, 17 havalimanı gümrük kapısı ile 13 liman gümrüğünde oluşturulan alanlarda oylarını kullanabilecek. Vatandaşların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası yazan nüfus cüzdanı veya pasaportu ile yoksa kimlik numarası yazan başka bir belge ile seçim noktasına gitmeleri istendi. Seçmenler, seçimler ve seçmen kayıt bilgilerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) internet sitesinden ayrıntılı olarak ulaşabiliyor. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA