İyi değerlendirelim | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İyi değerlendirelim


 

Mersin Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Çarşamba günü mübarek Üç Aylara girileceğini hatırlatarak, "Bu aylar rahmet kapılarının açıldığı, ellerimizi açtığımız anda duaların Allah’a ulaştığı, paylaşmanın, yardımlaşmanın, sevginin, birliğin ve kardeşliğin arttığı, dargınlık ve küskünlüklerin bir taraf

Mardin Müftüsü iken Mersin'e atanan ve 16 Ocak tarihinde göreve başlayan Dursun Ali Coşkun, gazetecilerle düzenlediği tanışma toplantısında, mübarek Üç Aylara giriyor olmanın mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Çarşamba günü mübarek aylardan Recep ayının ilk gününü idrak edeceklerini ve perşembeyi cumaya bağlayan gece ise mübarek Regaip Kandili olduğunu belirten Coşkun, "Bu aylar rahmet kapılarının açıldığı, ellerimizi açtığımız anda duaların Allah'a ulaştığı, paylaşmanın, yardımlaşmanın, sevginin, birliğin ve kardeşliğin arttığı, dargınlığın ve küskünlüklerin bir tarafa bırakıldığı günlerdir. Regaip isteme, yönelme, arzu etme anlamına gelir. Bütün duygularımızın, düşüncelerimizin, arzularımızın, isteklerimizin iyiye, güzele yönelmesini, kalplerimizin iyiye, güzele yönelmesini Allah'tan niyaz ediyorum. Yine Recep ayının 27. gecesi çok önemli bir gece ve mübarek Miraç Kandili. Peygamberimizin Mekke'den Kudüs'e, oradan da Miraç hadisesinin gerçekleştiği önemli bir gece. Şaban ayının 15. gecesi ise mübarek Berat Kandili. Günahlardan arınma, tövbelerin kabul edildiği, duaların makbul olduğu önemli bir gece" diye konuştu.

Hemen ardından Ramazan ayına girileceğini anımsatan Coşkun, Ramazan'ın 27. gecesinde ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin yer aldığını vurgulayarak, bu günlerin iyi değerlendirilmesi çağrısında bulundu.

Ramazan dolayısıyla müftülük olarak çeşitli hazırlıklar içerisinde olduklarını anlatan Coşkun, "İlk etapta İşkur vasıtasıyla 400'e yakın personelle, her cami ve Kur'an Kursunda, vatandaşların da temiz bir ortamda ibadetlerini yapabilmeleri adına bir ön çalışmamız oldu. Bunun yanında merkezi ezan sisteminde sıkıntı yaşanmaması için ana sistemi yeniledik. Ramazan ayına kadar en ücra yaylamızda merkezi ezan sisteminin daha güzel bir sesle duyurulmasını sağlayacağız. Bunun yanında Mersin genelinde 70

civarında imamı olmayan camimiz var. Ramazan öncesi o boş camilerimize Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tayin bekliyoruz. Ancak öyle olmasa da her ay biz boş camilerimizi 81 vilayetimize ilan edip, arzu eden ve mevzuat anlamında nakil şartları tutan arkadaşlarımızı yönlendirmek istiyoruz. Amacımız Ramazan ayı geldiği anda hiçbir camimiz namazsız ve imamsız kalmamasıdır" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan hanımların daha rahat bir ortamda ibadet etmeleri için uygun bir mekan anlamında çalışma yaptıklarını kaydeden Coşkun, camilerin büyük bir kısmında engelli vatandaşların rahat bir şekilde gelmesi için de müftülüklerin çalışma içerisinde olduğunu söyledi.

Bunun yanında isteyen her vatandaşa talepleri doğrultusunda Kur'an eğitimi ve dini bilgiler eğitimi verebildiklerini aktaran Coşkun, "Engelliler ilgili olarak da şu anda Mersin'de 3 sınıfımız var. Talep olması halinde biz onlara evinde dahi din eğitimi verebiliyoruz. Fırsat eşitliği denilen bir olay var. İster engelli ister sağlığı yerinde her vatandaşımıza bu konuda yardımcı olmaya hazırız. Öte yandan talep eden kurumlarda da Kur'an eğitimi, din eğitimi verebiliyoruz. Bunun örneğini şu an TRT Bölge Müdürlüğünde yapıyoruz. Mesai saatlerine riayet etmek şartı ile kamudan 1 saniye bile israf etmeden, asli görevlerini aksatmamak şartı ile şu anda TRT'de böyle bir çalışma yürütüyoruz. Bunu diğer kurumlarda da uygulamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

AİLE İÇİ ŞİDDETİN ÖNLENMESİ İÇİN GÖREVDELER

Aile içi şiddetin önlenmesine yönelik olarak Aile Din Rehberlik Ofislerinin bulunduğunu dile getiren Coşkun, "Bu ofisler yönetmeliklerimizle kurulmuştur. Amacı nedir? Huzurlu bir aile, mutlu bir aile, huzurlu bir yuva, mutlu çocukların, eşlerin olduğu, sabah kalktıklarında mutlu bir şekilde işine giden, akşam huzurla evine gelen bir aile oluşturmak. Müftülüklerimizin her birinde bu ofislerimiz aktif bir şekilde uzman elemanlarımız tarafından faaliyetlerini yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

Camilerin gün boyu açık bulundurulması konusuna da büyük önem verdiklerini ifade eden Coşkun, şöyle devam etti; "Merkezi camilerimizin tamamına yakını genelde gün boyu açık olduğu gibi, isteyen her vatandaşımız da imamımıza, din görevlimize selam verip, her türlü dini bilgiyi alabilirler. Hac kayıtlarımız tamamlandı. Aşağı yukarı 961 hacı adayımız Mersin'den kutsal beldelere gidecekler. Ayrıca şehit ve gazi yakınlarımız arasından da 200'den fazla müracaat oldu. Bunların değerlendirmelerini Diyanet İşleri Başkanlığımız yapıyor. Umre konusunda ise Mersin, Türkiye'de ilk 5 içerisinde. Ramazan Umre kayıtları şu anda halen devam etmektedir." (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA