CHP’Lİ İNCE’DEN MUT’TA HAYIR ÇAĞRISI | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’Lİ İNCE’DEN MUT’TA HAYIR ÇAĞRISI


 

CHP Milletvekili Muharrem İnce Mersin’in Mut İlçesinde partililerine seslenerek neden hayır denmesi gerektiğini anlatarak partililerinden hayır oyu için daha çok çalışmalarını istedi.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Sistemi içerikli Anayasa Değişikliği Referandumu kampayası kapsamında geldiği Mersin’in Mut İlçesi’nde neden “hayır” dediklerini anlattı. Parti binası önünde düzenlenen mitingde Muharrem İnce'ye Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, geçmiş dönem milletvekillerinden Ali Rıza Öztürk eşlik etti.

CHP Mut İlçe Başkanlığı'nın önünde vatandaşlara parti otobüsünün üstünden seslenen İnce, konuşmasına Karacaoğlan’ın bir dörtlüğü ile başladı. Kuran'ı Kerim'inde ilk emrin “oku” olduğunu anımsatan İnce, İstiklal Marşı’nın ilk kelimesinin de “korkma” olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Evet oyu verebilirsin, o senin bileceğin iş. Ama neye 'Evet' dediğini bilmek, okumak senin hakkın değil mi? Evet vermeyi düşünüyorsan, gerçekten okudun mu? Bu millet bunu okusun, yüzde bir evet çıkmaz. İkincisi, İstiklal Marşı neyle başlıyor? 'Kokma'. Bir oku, iki korkma. Maddeleri anlatmıyorlar. Hiçbir maddede terörden bahsetmiyor. Hiçbir maddede eğitim, sağlık yok. Maddeleri anlatamadıkları için meydanlara gelip ‘hayır diyenler teröristtir’ diyorlar. Başparmağını bize gösteriyor. Ama başparmağını bana gösterirken 3 parmağı da kendisini gösteriyor. Ne ‘evet’ diyenler, ne de ‘hayır’ diyenler teröristtir. Hepsi bu memleketin evladıdır. Evet derseniz şu anda 550 milletvekilimiz var. Kaç olacak o 600 değil. 650 olacak. Niye biliyor musunuz, bakanlar ve cumhurbaşkanı yardımcıları dışarıdan atanacak. Milletvekili olmayacak. Ama milletvekili ile aynı haklara sahip olacak. 50 Kişi de onlar olacak.”

“300 MİLLETVEKİLİ YETER DE ARTAR BİLE”
Sandıktan “evet” çıkması halinde 400 trilyon paranın milletvekillerine verileceğini dile getiren Muharrem İnce, “Evet vermeyi düşünenlere sesleniyorum. Evet dersen 400 trilyon parayı fazladan milletvekillerine ödeyeceksin. Ben bir kamyon şoförünün oğlu olarak fakir milletin parasıyla fazladan 400 trilyonu milletvekillerine vermeyelim diyorum. Onun için hayır diyorum. Sen illa diyorsan ki ben evet vereceğim, sen bilirsin. O 400 trilyonla fabrikalar kurulsa olmaz mı? Çocuklarımız çalışsa daha iyi olmaz mı? Türkiye’ye 300 milletvekili yeter de artar bile. Acaba rüşvet olmasın! MHP yöneticileriyle tabandaki ülkücüleri ayıralım. Tabandaki ülkücüler ‘Hayır’ diyor ben onu görüyorum. Evet derseniz 18 yaşında milletvekili olacak. Kaç tane olacak. Göstermelik birkaç tane yapacaklar. Senin çocuğunun milletvekili mi olacağını zannediyorsun. Zenginlerin çocuğu 18 yaşında milletvekili olacak. Askerlikten de muaf olacak. 20 bin lira da maaşını alacak, fakirin çocuğu 20 yaşında El-Bab’ta şehit olacak. Buna hayır diyorum" dedi.

“HER ŞEYİN BAŞI OLAN MİLLETİN BAŞI OLMAZ”
Söylemlerini örneklem kullanarak anlatan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce; bir kişi hem futbolcu, hem halesi, hem teknik direktör, hem Futbol Hakem Komitesi Başkanı” olur mu diye sorarak “Yasamanın başı, ordunun başı, yürütmenin başı, partinin başı, partinin başı, milletin başı, her şeyin başı olan milletin başı olmaz. Bu anayasa millet ‘evet’ derse bu anayasa 2019’da yürürlüğe girecek. Ama bazı maddeleri hemen yürürlüğe girecek. O da partili cumhurbaşkanı. Memlekette, işsizlik olmuş, kaysızlar don vurmuş hiç biri umurlarında değil” dedi.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA