“Hayır de ötesini bize bırak!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Hayır de ötesini bize bırak!”


 

Mersin’de bir araya gelen onlarca gönüllü Hayır ve Ötesi oluşumu ile sandıklara sahip çıkacak.

SONER AYDIN

Türkiye’de 2014’ten bu yana seçim güvenliği, sandık gözlemciliği, oy sayım organizasyonları için gönüllü çalışan bağımsız kuruluş Oy ve Ötesi’nin ardından bu defa 16 Nisan referandumunda gönüllü olarak çalışmak için Hayır ve Ötesi bileşimi kuruldu. Kuruluşun Mersin ayağını oluşturan gönüllüler gerçekleştirilen toplantı ile bir araya geldi. Gönüllüler vatandaşları referandumda “Hayır” oyu vermeye davet edip, “15 Nisan’da sandıkların başında olacağız. Siz yeter ki sandıklara ‘Hayır’ oylarını atın gerisini bize bırakın” dediler.

“AMACIMIZ ‘HAYIR’ OYLARINA SAHİP ÇIKMAK”

Hayır ve Ötesi oluşumunun Mersin sorumluluğunu yürüten Uğurcan Esiroğlu, Hayır ve Ötesi’nin gönüllük esasına dayanan, “Hayır” oylarına sahip çıkmak üzere yola çıkan bağımsız bir kuruluş olduğu bilgisini verdi. Öncülüğü Birleşik Haziran Hareketi’nin yaptığını ancak içinde CHP’li, HDP’li gönüllülerin de yer aldığını dile getiren Esiroğlu, “Bu hareketin bir partisi yok. Merkezi olarak bir ağ oluşturuldu. Gönüllüler bu ağa başvurup form dolduruyorlar ve bu formlar Hayır ve Ötesi’nin merkezinde listeleniyor sonrasında ise bölgelere dağıtılıyor. Biz de bunun Mersin ayağını yürütüyoruz. Mersin’deki gönüllülerle bir araya gelip neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Mersin’de maksimum sayıda gönüllüye ulaşıp her sandığın başına bir gözlemci koymayı hedefliyoruz. Amacımız daha şeffaf bir seçim olmasını sağlamak ve ‘Hayır’ oylarına sahip çıkmak” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA