Çöpten çıkan enerji sera ısıtmasında kullanılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çöpten çıkan enerji sera ısıtmasında kullanılacak


 

Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, seraların ısıtılmasındaki maliyetin çok yüksek olduğuna dikkat çekerek, Mersin’de kurdukları geri dönüşüm tesisinde; biyogazdan elde edilen enerjinin seraların ısıtmasında kullanılacağını söyledi.

Mersin’de katı atık depolama sahasına geri dönüşüm tesisi kurarak elektrik enerjisi üreten Eman Ernerji, yenilebilir enerji kaynaklarını tarımda kullanmak için projeler üretti.

Çevreye, doğaya, ekonomiye ve Mersin'e katma değeri yüksek projeleri hayata geçirdiklerini anlatan Eman Enerji Limited Şirketi Müdürü Cihan Yürekli, biyogazdan elde edilen enerji ile seraların ısıtılmasının sağlanacağını bilgisini verdi.

HAVA KİRLİLİĞİ DE ÖNLENİYOR

Seraları ısıtmanın maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çeken Yürekli, biyogazdan elde edilen ısı ve suya konulan balıklar ile mineraller açısından zenginleştirilen suyun tarımda kullanılacağını belirterek, şunları ifade etti:

“Eman Enerji tarafından kurulan tesiste; açık sahada veya depolama sahasındaki atıkların çürümesi esnasında oluşan metan, karbondioksit ve hidrojen sülfür gibi havayı kirletici gazların atmosfere yayılması engelleniyor. Böylece hava kirliliğinin ve sera etkisinin önüne de geçilmiş oluyor. Diğer yandan atıklar bertaraf edilirken aynı zamanda enerji de elde ediliyor.” (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA