Dağ bisikletinin adresi Mersin olabilir! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dağ bisikletinin adresi Mersin olabilir!


 

Son iki senedir çeşitli üniversitelerde yapılan Üniversiteler Arası Dağ Bisikletleri Yarışlarına topluluk olarak katılan Mersin Üniversitesi Bisiklet Topluluğu, bu yıl ilkine ev sahipliği yapılan “Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Yarışı”nda Mersin’in sürekli adres olmasını istiyor.

Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi’nin yayın organı Mersin Akademi Gündemi Gazetesi’ne konuşan Bisiklet Topluluğu danışmanı Mühendislik Fakültesi Gıda Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Nüzhet Türker, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.  

Dağ bisikletinin tanıtımında ve kullanımında yaygınlık sağlayan, farklı şehirlerden öğrencilerin sosyalleşmesine yardımcı olan ve üniversitelerin tanıtımına katkı sunan Üniversiteler Arası Dağ Bisikleti Yarışı’na ilginin her geçen gün arttığını söyleyen Türker, Mersin’in Şubat ayında ilk kez ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

Çiftlikköy Kampüsü’nde 2.9 kilometrelik teknik parkurda gerçekleşen yarışta, çeşitli üniversitelerden gelen sporcuların mücadele ettiğini belirten Türker, yarışmanın bireysel kadınlar kategorisinde; Mersin Üniversitesi’nden Hayriye Nur Okur’un birinci olduğunu anımsattı.

Kadınlarda birinci olan Hayriye Okur’un, dağ bisikleti branşında kadın sporcu olmadığı için erkeklerle antrenman yaptığını belirten Prof. Dr. Türker; “Erkeklerle yarışa girecek gibi hazırlanması, Hayriye’ye büyük avantaj sağladı. Tabi ki hepsinden önce Hayriye çok azimli bir öğrencimiz. Yorgunluğuna rağmen pes etmedi ve birincilikle döndü. Tekrardan tebrik ediyorum” diye konuştu.

Üniversiteler arasında yapılan dağ bisikletleri yarışlarında ki en zor ikinci parkur olduğunun altını çizen Bisiklet Topluluğu Başkanı Furkan Kıskaç sözlerini şöyle sürdürdü; “İnişli çıkışlı zor bir parkurumuz var. Ancak zor olması yarışmacıların daha çok hoşuna gitti. Güzel bir etkinlik oldu. Ayrıca Mersin’e daha önce hiç gelmeyen yarışmacılarımız vardı. Bu vesile ile Mersin’i ve üniversitemizi görme fırsatları oldu. Çok beğendiklerini dile getirdiler. Üniversitemiz yönetimine, topluluk danışmanımız Prof. Dr. Nüzhet Türker hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BİR YILDA ŞAMPİYON OLDU!

Bireysel kadınlarda birinci olan Mersin Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Hayriye Nur Okur da, yaklaşık bir yıldır dağ bisikleti kullanmaya başladığını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz bisiklet topluluğunun başkan yardımcısıyım ve toplulukta aktif olarak çalışıyorum. Topluluğa katıldığım dönem, dağ bisikleti sporuna başladım. O günden bu yana bisiklet benim için aşk oldu. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Bu yarışa tam anlamıyla hazırlanamadım. Hatta yarışlara iki hafta kala hiç bisiklete binemedim. Etkinlikte ev sahibi olmanın getirdiği sorumluluklarımız vardı. İlk defa düzenlenen bir yarış olduğu için her şeyi sıfırdan yaptık. Yaklaşık iki ay parkurla, resmi yazışmalarla ve sponsorlukla uğraştık. Yorgundum ama elimden geleni yaptım yarışta. Birinci oldum, paha biçilmez bir mutluluk bu. Desteklerini hiç esirgemeyen, yol göstericimiz, topluluğumuzun danışmanı Prof. Dr. Nüzhet Türker hocam başta olmak üzere, üniversitemiz yönetimine ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA