Hamam’da sergiye yoğun ilgi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Hamam’da sergiye yoğun ilgi


 

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi, çeşitli resim ve heykel sanatçılarının yer aldığı Karma Resim ve Heykel Sergisi yapıldı. Sergiye kent sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Hadra Hamamı Kültür ve Sanat Evi, 5 gün süren karma resim ve heykel sergisine ev sahipliği yaptı. Kiremithane Mahallesinde bulunan Kültür ve Sanat Evindeki serginin açılış törenine Akdeniz Belediye Başkan Yardımcıları Muhammet Hilmi Ceylan ve Abdullah Aktaş, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, İçel Sanat Kulübü Kurucu Eski Başkanı Semihi Vural, Kültür ve Sanat Evi kursiyerleri, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda mahalle sakini katıldı. İlk olarak sergi katılımcıları heykel dalında Haydar Turan, resim dalında ise Ülkü Soysal, Sahure Gül, Ferya Kocaçınar Gözükeleş, Danyal Baran ve Halit Şahin'in eserlerinden oluşan bir slâyt gösterimi yapıldı. Daha sonra söz alan Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammet Hilmi Ceylan, emeği geçen ve katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Hadra Hamamının kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı tarihi bir mekân olarak kullanılmasından son derece memnun olduklarını dile getiren Başkan Yardımcısı Ceylan, "Burada Kiremithane ve çevre mahallelerde bulunan vatandaşlarımıza beceri ve sanat eğitimi alanında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile ortaklaşa eğitim programları veriyoruz. Bunun yanı sıra, bugün de açılışını gerçekleştirdiğimiz sergiler, sanat atölye çalışmaları gibi etkinliklere de ev sahipliği yapıyoruz. Dileyen tüm vatandaşlarımız, kendi beceri ve ilgi alanına göre bir kurs programına kayıt olabiliyorlar. Bu vesile ile sergimize eserleriyle hayat veren sanatçılarımız başta olmak üzere emeği geçen herkese ve bugün açılışımızda bizleri yalnız bırakmayan siz değerli sanatseverlere tekrar teşekkür ediyorum" dedi.

Hadra kelimesinin yeşil anlamına geldiğini dile getiren Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Âdem Şimşek, Mersin'in yakın tarihini yansıtan bu tür tarihi binaların yaşayan birer mekân haline gelmesini önemsediklerini ifade etti. Tescilli tarihi yapıların restore ederek kente kazandırılması gerektiğini vurgulayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Şimşek, hamamın onarımını gerçekleştiren ve kültür sanat eğitimleri için tahsis eden Akdeniz Belediyesi'ne de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergiyi gezen konuklar, eser sahibi sanatçılardan da eserleriyle ilgili bilgi aldılar. Toplam 5 gün açık kalan sergiye Kiremithane Mahallesi sakinleri de yoğun ilgi gösterdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA