“Geleceğimiz için ‘hayır’ı büyütelim” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Geleceğimiz için ‘hayır’ı büyütelim”


 

Mimar ve mühendisler adına yapılan açıklamada KMO Mersin İl Temsilcisi Cevdet Günal Tüzün, “Referandumda oylayacağımız Anayasa değişiklik teklifinde evet diyecek tek bir gerekçe dahi yoktur. Geleceğimiz için ‘hayır’ı büyütelim” dedi.

Mehmet Nabi Batuk

Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyonu Kurulu,16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Sistemi İçerikli Anayasa Değişiklik Paketi Referandumu kararını açıkladı. Mimarlar Odası Mersin İl Temsilciği Binası önünde düzenlen basın toplantısında Koordinasyon Kurulu bileşenleri adına hazırlanan ortak basın metnini okuyan Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Mersin İl Temsilcisi Cevdet Günal Tüzün, üyelerini ve vatandaşları referandumda hayır oyu vermeye çağırarak  “TMMOB yani bu ülkenin teknik elemanları, anayasa değişikliği referandumu konusunda üzerine düşen sorumluluk gereği üyelerimiz başta olmak üzere halkımıza gerçekleri anlatmakta ve aydınlık geleceğimiz için tüm gücü ile çalışmaktadır. Referandumda oylayacağımız Anayasa değişiklik teklifinde evet diyecek tek bir gerekçe dahi yoktur” dedi.

“DEVLET OLANAKLARI İLE EVET MİTİNGLERİ DÜZENLENİYOR”

Cumhurbaşkanlığı Sistemi içerikli Anayasa Değişiklik Paketi’nin şuana kadar toplumda kabul görmediğini ve Türkiye’nin hiçbir sorununa çözüm olmayacağını söyleyen Tüzün, Türkiye’deki siyasal sistemin tek adam rejimine dönüşeceğini belirtti. Referandum çalışmalarının da AKP Hükümeti’nin yoğun baskısı altında ve antidemokratik koşullarda yürütüldüğünün altını çizen Tüzün, “Devlet olanakları ile evet mitingleri düzenlenirken, hayır çalışmaları valiliklerce keyfi olarak yasaklanmakta ve engellenmektedir. Hayır çalışması yapanlar; terörist ve vatan haini gibi suçlamalarla bizzat iktidar temsilcileri tarafından hedef gösterilmektedir. Hayır seçeneği iktidarın baskısı altında olmasına rağmen giderek büyütülmektedir. Korku rüzgarı bu defa tersine esmektedir. Yıllarca baskı ve korku ile halkı terbiye etmeye çalışanlara yanıt hayır ile verilmektedir. Sanal düşmanlar, gerçek dışı hikâyeler ve manipülasyonlar tutmamaktadır. Ülkemizde ve uluslararası düzlemde yaratılan gerginlikler hiçte iktidarın beklediği gibi olmamış, ülkemiz Edirne’den Kars’a her karışta hayır sesi ile yankılanmaktadır” diye konuştu.

“ÜYELERİMİZİ VE BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZI HAYIR DEMEYE ÇALIŞIYORUZ”

TMMOB Mersin İl Koordinasyonu Kurulu bileşenlerinin 16 Nisan Referandum’unda hayır oyu vereceğini vurgulayan Tüzün sözlerini şöyle sürdürdü: “Üzerinde asgari mutabakat dahi bulunmayan bu anayasa değişikliği dayatmasının, demokrasiyi ve istikrarı sağlamayacağı şimdiden görülmektedir. Daha değişiklik oylanmadan ülkemizde yaşananlar, gelecekte halkımıza reva görülecek yaşamın kısa bir özetidir. TMMOB 16 Nisan Anayasa Referandumu’nda hayır diyecek ve ülkemizin karanlığa doğru gidişatına hayır demeyi dalga dalga büyütecektir. Bu ülkenin teknik elemanları bilimi ve tekniği halk yararına kullanmaktan gerçekleri halkımızla paylaşmaktan asla geri durmayacaktır. Yaşam alanlarımızın kamusal varlıklarımızın yağmalanmasına ve bu yağmanın önünü açacak her türlü düzenlemeye hayır diyoruz. Ülkemizde huzurla yaşamak için toplumsal kutuplaşmanın giderilmesi, her yurttaşın eşit ve özgür olması için hayırı büyüteceğiz. TMMOB olarak üyelerimizi ve bütün yurttaşlarımızı bu değişikliğe, karanlık gidişe hayır demeye, reddetmeye ülkemizin sahipsiz olmadığını göstermeye, cumhuriyet, demokrasi, laiklik mücadelesini sahiplenmeye ve hayırı büyütmeye çağırıyoruz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA