“Nevruz savaşa karşı barışı savunmaktır” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Nevruz savaşa karşı barışı savunmaktır”


 

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, “Nevruz savaşa karşı barışı savunmaktır” diyerek, 21 Mart Nevruz Bayramı kutlamalarının yasaklanmasına sert tepki gösterdi.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu 21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenleyerek tüm Mersinlilerin Nevruz Bayramını kutladı.  Basın açıklamasına Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel – İş Mersin Şube Başkanı Kemal Göksoy, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt’ta destek verdi. Bileşenler adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, Türkiye’nin birçok bölgesinde Nevruz Bayramı kutlamalarının yasaklanmasına sert tepki göstererek AKP Hükümetini eleştirdi.

“BİR KEZ DAHA HALKLARIMIZA NEVROZ’U YASAKLIYORLAR”

Özdemir, “Nevruz’un tarihteki yeri zulme, baskı ve zorbalığa karşı başkaldırıdır. Ne yazık ki gözlerini kan bürüyen, kulakları barış ve kardeşlik seslerine sağır, yürekleri kara, beyinleri örümcek ağı bağlamış savaş çığırtkanları bir kez daha halklarımıza Nevroz’u yasaklıyorlar. Çünkü iktidarlarını ve geleceklerini acı ve gözyaşı üzerine inşa ediyorlar. Özellikle son yıllarda binlerce insanımızı yitirmemize şehirlerin yerle bir edilmesine, meydanların kan gölü dönmesine, binlerce insanın tutuklanmasına rağmen saray ve AKP alışın, yola devam diyor” dedi.

“NEVRUZ SAVAŞA KARŞI BARIŞI SAVUNMAKTIR”

Bayramın anlamının yeni bir başlangıç ve yeni bir doğuş olduğunu söyleyen İmam Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün nevrozu kutlamak savaşın, düşmanlığın, baskının, inkarın, yerine barışı ve kardeşliği savunmaktır. Bugün nevruzu kutlamak emeğin hakları için sömürücü baskıcı rejime karşı durmaktır. Bugün Nevruz’u kutlamak OHAL ve KHK’ler aracılığıyla hukuksuzluğun hukuk haline getirildiği, yoksulluğun, adaletsizliğin hüküm sürdüğü sisteme itiraz etmektir. Bugün nevruzu kutlamak sömürü ve yağmaya karşı emeğin hakkını, savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, ırkçılığa ve şovenizme karşı halkların kardeşliğini kararlılıkla savunmaktır. Emek ve demokrasi güçleri olarak zalim Dehak’ların uygulamalarına karşı demirci Kawa’ların yarattığı bu değerlerin her noktasını her zaman savunmaya devam edeceğiz.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA