“İnsanlar yalnızlaştırılıp çaresiz bırakılıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İnsanlar yalnızlaştırılıp çaresiz bırakılıyor”


 

Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan SHUD Mersin Şube Başkanı Bayram Dölen, 15 Temmuz Darbe Girişimin ardından gelinen süreçte binlerce insanın mağdur olduğunun altını çizerek, insanların yalnızlaştırılmaya ve çaresiz bırakılmaya çalışıldığını vurguladı.

Mehmet Nabi Batuk

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği (SHUD) Mersin Şubesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Mersin Şubesi Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması düzenledi. Kültür Sanat ve Turizm Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat – Sen) Mersin Bölge Şube Başkan İmam Özdemir ve SES Mersin Şube Başkanı Yılmaz Bozkurt’tun yanı sıra birçok Sosyal Hizmet Uzmanı da açıklamaya destek verdi. Dünya Sosyal Hizmet Günü nedeniyle hazırlanan basın metnini okuyan SHUD Mersin Şube Başkanı Bayram Dölen 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından gelinen süreçte iş ve sosyal yaşamda binlerce insanın mağdur edildiğini ifade ederek “İnsan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için daha fazla psiko-sosyal sorunlarla karşı karşıya kalmakta, yalnızlaşmakta ve çaresiz hale gelmektedir” dedi.

“BUGÜN İNSAN HAKLARININ GELİŞTİRMESİNE İHTİYAÇ VAR”

Bu yıl ki kutlama temalarının “Toplumsal ve Çevresel Sürdürülebilirliği Geliştirmek” olduğunu ifade eden Dölen, Dünya’daki diğer meslektaşları gibi Türkiye’de hizmet üretmenin verdiği mutlulukla Dünya Sosyal Hizmet Günü’nü kutlayamadıklarını söyledi. Sosyal hizmet emekçilerinin, sosyal hizmet gününün kutlanılmasından daha çok sosyal hizmete ilişkin sorunların farkına varıldığı bir gün olmasını istediklerini belirten SHUD Mersin Şube Başkanı Bayram Dölen, “Ne yazık ki günümüzde, kadın, çocuk, engelli, yaşlı, LGBTİ, mülteci, yoksul, hapishanedeki mahkûm başta olmak üzere hakları elinden alınan veya hakları daha fazla korunmaya ihtiyacı olan insanlar, insan hakları çiğnendiği ya da insan haklarının gerekleri yerine getirilmediği için daha fazla psiko-sosyal sorunlarla karşı karşıya kalmakta, yalnızlaşmakta ve çaresiz hale gelmektedir. Bu çerçevede her geçen gün insanın insan olduğundan dolayı sahip olduğu hakları korumaya ve bu hakları geliştirmeye daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

“BİZLER BU ÇIKMAZDA İNSANLIĞIMIZI YİTİRMEK İSTEMİYORUZ”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 kez uzatılan OHAL döneminde binlerce insanın hakkının defalarca çiğnendiğini söyleyen Dölen, büyük bir endişe içerisinde olduklarını belirterek sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: “Sosyal hizmet alanında işsizliğe mahkûm bırakılmış meslek gruplarından icat edilen yeni mesleklerle yanlış politikalar yürütülmeye devam edilerek büyük bir çıkmazın içine girilmektedir. Bizler bu çıkmazda insanlığımızı yitirmek istemiyoruz. Bu nedenle bizler bugünü insan haklarının gereklerinin yerine getirilmesi için bir mücadele günü olarak görüyoruz. Bölünmemiş bir insanlık İçin mesleğimizin savunuculuk ve hak temelli bakış açısıyla tüm yurttaşlarımızı dil, din, ırk, cinsiyet, siyasi düşünce vb. yönünden ayırt edilmeden haklarını savunmaya ve haklarının gereklerinin yerine getirilmesini talep etmeye davet ediyoruz. Bizler gittikçe daraltılan sosyal hizmetler alanında  profesyonel olarak sosyal hizmet uygulamaları gerçekleştirmeye çabalayan  Sosyal Hizmet Uzmanları  ve Sosyal Hizmet Çalışanları olarak, insanın sırf insan olmasından dolayı sahip olduğu hakların korunması ve geliştirilmesi için mesleki uygulamalar yapmaya devam edeceğiz. Çünkü biliyoruz ki en güçsüzümüzün güçlenmesi, hakkını aramaya başlamasıyla var olan sorunlar da çözülmeye başlayacaktır. Çünkü biliyoruz ki insana insan gibi muamele,  sosyal köle haline getirilmiş hizmet alanların özgürleşmesiyle mümkün olacaktır.”



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA