Ümmiye Koçak’ın adı sanat merkezinde yaşatılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Ümmiye Koçak’ın adı sanat merkezinde yaşatılacak


 

Mersin’in adını hem ulusal hem de uluslar arası alanda duyuran Arslanköylü kadınlar adına bir sanat merkezi açılacak. Sanat merkezine Ümmiye Koçak’ın adı verilecek.

SONER AYDIN

Başta tiyatrocu yönetmen Ümmiye Koçak olmak üzere Mersin’e ve Mersin’lilere büyük gurur yaratan Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu, Büyükşehir Belediyesi Meclisinde gündeme geldi. HDP’li meclis üyesi Mustafa Güler, Arslanköyde bir sanat merkezinin kurulmasını ve Ümmiye Koçak’ın isminin verilmesini teklif etti. Başkan Kocamaz ise Ümmiye Koçak’ı tebrik ederek teklifi değerlendireceklerini söyledi.

Arslanköylü kadınların kendi imkanlarıyla oluşturduğu Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu’nun yaptığı çalışmalarla hem ulusal uluslararası alanda ödüller aldığını belirten HDP’li meclis üyesi Güler, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin buna kayıtsız kalmaması gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin Arslanköylü kadınları destekler nitelikte karar alması özellikle Aslanköy’de bir sanat merkezinin açılması ve Ümmiye Koçak isminin verilmesini teklif etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz da Ümmiye Koçak’ı tebrik ederek konuyu değerlendireceklerini söyledi. Arslanköylü kadınların azimle ve kararlıkla sürdürdükleri çalışmayla Türkiye’nin değil dünyanın gündemine geldiğini belirten Başkan Kocamaz, “Gerçekten çok büyük başarı hepsini tebrik ediyorum. Biz o tiyatro grubuna zaman zaman destekler de veriyoruz, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Türkiye’ye bir örnek olacağını düşünüyorum. Bu konuyu değerlendireceğiz” dedi.

‘YÜN BEBEK’LE ADINI DÜNYAYA DUYURDU

Mersin'in Toroslar İlçesine bağlı Arslanköy’de yaşıyan Ümmiye Koçak, köy kadınlarının yaşadıklarını tüm dünyaya göstermek için, 2001 yılında "Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu"nu kurdu. Topluluğun sahneye ilk koyduğu oyun Remzi Özçelik’in ‘Taş Bademleri” adlı oyunu oldu. Grup, daha sonra kendi hikayelerinden oluşan bir oyun derleyerek “Kadının Feryadı” adlı oyunu sahneye taşıdı. Ümmiye Koçak, “Hasret Çiçekleri” adlı oyunuyla 2006 yılında Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nde sahne aldı.

Koçak, daha sonra tarlalarda çalışarak kazandığı paraları biriktirerek kadına karşı şiddet sorununu anlatan “Yün Bebek” filmini yazdı ve yönetti. 49. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde galası yapılan filmi Ümmiye Koçak'a New York Avrasya Film Festivali'nde "Sinemada en iyi Avrasyalı Kadın Sanatçı" ödülünü kazandırdı.

3 çocuk annesi olan Ümmiye Koçak bugüne kadar 15 tiyatro oyunu yazdı. Koçak, Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu ile yaklaşık 10 bin kez sahneye çıktı ve oyunlarını Türkiye'nin dört bir yanında 30 bine yakın kişi izledi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA