“Çalışanlar çok yorgun ve mutsuz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Çalışanlar çok yorgun ve mutsuz”


 

Mersin’de 14 Mart Tıp Haftası kapsamında Şehir Hastanesi’ni gezen sağlık emekçileri gözlemlerini aktardı. Sağlık emekçileri, verimli çalışmanın mümkün olmadığı Şehir Hastanesi’nde, çalışanların çok yorgun ve mutsuz olduğunu vurguladı.

SONER AYDIN

14 Mart Tıp Haftası kutlamaları kapsamında Mersin’e gelen TTB 2.Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman ve Merkez Konsey Üyesi Dr. Yaşar Ulutaş sağlık kuruşlarında incelemelerde bulunarak, meslektaşları ile buluştu. Heyet, Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirdiği ziyaretin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Heyet adına açıklamayı gerçekleştiren Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, Şehir Hastanesi'nin verimli çalışmasına olanağın olmadığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının yorgun ve mutsuz olduğu belirten Dr. Uğurhan, hemşire ve doktorların hastaya ulaşabilmek için uzun koridorlarda yürümek zorunda kaldığı ve yine doktorların başka bir birimde konsültasyona (fikir alışverişi) çağrıldığında yetişebilmek için yollarda gereksiz zaman kaybettiği söyledi.  

“ÇALIŞANLARIN FORMALARINI GİYEBİLECEKLERİ ODA DAHİ DÜŞÜNÜLMEMİŞ”

Dr. Uğurhan, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Hasta odaları gereğinden büyük ve her şey düşünülmüşken, çalışanların formalarını giyebilecekleri oda dahi düşünülmemiş. Hasta yakınlarının hasta odalarında diledikleri sayıda ve diledikleri kadar kalması serbest. Bu beraberinde, başta enfeksiyonlar olmak üzere birçok sıkıntıya gebe bir durum. Oysa şu hastaneyi şehrimizin merkezi bir yerine, 500-600 yataklı olacak şekilde, hasta yakınları için mütevazı bir misafirhanesi de olacak şekilde yapsalardı yani otel ayrı hastane ayrı olsaydı, aynı donanıma sahip iki hastane olsaydı ne güzel olurdu. Sağlık çalışanı gözünden baktığımızda bu hastanenin sağlık açısından verimli olması mümkün değil.”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA