Çakacak’tan Nevruz Mesajı: “Birlik ve beraberlik içerisinde kutlamalı” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Çakacak’tan Nevruz Mesajı: “Birlik ve beraberlik içerisinde kutlamalı”


 

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Anadolu, Ortadoğu ve Orta Asya’da baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınlayarak birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Afganlar, Anadolu Türkleri, Arnavutlar, Azeriler, Farslar, Gürcüler, Karakalpaklar, Kazaklar, Kırgızlar, Kürtler, Uygurlar, Özbekler, Tacikler, Türkmenler ve Zazalar tarafından baharın gelişini müjdelemek amacıyla kutlanan Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama Mesajı yayımlayan Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Nevruz’un yüzyıllardır yeryüzünde sevginin, bolluğun ve bereketin sembolü olduğunu vurguladı.

“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE KUTLAMALI”
Vali Çakacak yayımladığı kutlama mesajında “Dünyada en köklü medeniyetlerin başında gelen Milletimiz; kültürünü, geleneklerini, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde yansıtan bayramlarını; barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın fırsatı olarak görmekte ve büyük bir değer atfetmektedir. Milletimiz; insanlar arasındaki bağları kuvvetlendiren, dargınlıkları unutturarak kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği güçlendiren, ortak bir kültürel değeri olan Nevruz Bayramını da bu duygular içerisinde coşkuyla kutlamaktadır. Dünyanın dört bir yanında ve Ülkemizde olduğu gibi adeta cennetten bir köşe olan Mersinimizde de; yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevme düsturuyla, hiçbir ayrım gözetmeksizin ortak bir paydada buluştuğumuz Nevruzu heyecanla karşılıyoruz. Sevginin ve kardeşliğin egemen olduğu bu bayram gününü, böyle güzel anlamlar taşıyan Nevruzu, hoşgörü çerçevesinde, birlik ve beraberlik içerisinde kutlamalı, anlamı dışına taşımak isteyenlere fırsat vermemeliyiz” cümlelerini kullandı.(bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA