Rekor kıl payı kaçtı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Rekor kıl payı kaçtı


 

Kent sporunun; futboldan basketbola dibe vurduğu günlerde güzel haber Avrupa Atmalar Kupası’ndan geldi. Mersinli TOHM sporcusu Eda Tuğsuz, olimpiyat şampiyonu Sara Kolak’ın sadece üç santimetre arkasında kalarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

İspanya’nın Gran Canaria kentinde düzenlenen 17. Avrupa Atmalar Kupası'nda mücadele eden Eda Tuğsuz, şampiyonada Avrupa ikinciliğinin yanında kendisine ait Türkiye rekorunu da 60.98 yaptı. Dünya gençler üçüncülüğünde bulunan 20 yaşındaki Tuğsuz, Mersin'de gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar Şampiyonası'nda rekor kırmıştı. Tuğsuz 60.98'e ilk hakkında ulaşırken, sonları haklarında faul yaptı. Kupada şampiyon olan Hırvat Sara Solak ise 61.01 ile birinciliği elde etti. Liderin sadece 3 santimetre gerisinde kalan Tuğsuz, Türkiye'ye ikincilikle döndü. Tuğsuz'un derecesi büyüklerde olduğu gibi 23 yaş altında da yeni Türkiye rekoru olarak kayda geçti. Ayrıca yine TOHM sporcularından U23 erkeklerde Emin Öncel de 74.72 ile Avrupa 7'ncisi oldu. Sporcularla ilgili açıklama yapan Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Ahmet Tarakçı, “Avrupa Atmalar Kupası’nda ülkemizi temsil eden Mersin TOHM sporcumuz Eda Tuğsuz’un almış olduğu başarı bizleri gururlandırmıştır. Milli sporcumuzu Avrupa Atmalar Kupası’nda attığı 60.98 ile yeni Türkiye rekorunu kırdığı ve Avrupa’da gümüş madalya elde ettiği için tebrik eder, başarılarının devamını dilerim” dedi. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA