TEDAŞ yatırım yapmıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

TEDAŞ yatırım yapmıyor!


 

AKP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı Yerlikaya, TEDAŞ’ın birçok noktada belirlenen trafo yatırımlarını uygulamadığını belirterek, vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

SONER AYDIN

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2017 yılı Mart ayı toplantısının ikinci birleşiminde 2013’te özelleştirme ihalesi ile 1 milyar 725 milyon Doları karşılığında Enerjisa’ya devredilen Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (TEDAŞ) uygulamaları gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen birleşimde, Toroslar’da muhtelif yerlerde 25 adet trafo işaretlenmesine dair raporun görüşülmesi sırasında söz alan AKP’li Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Başkanı İsmail Yerlikaya, TEDAŞ’ın meclisin belirlediği birçok yatırımı hayata geçirmediğini söyledi.

“MASRAFI KARŞILARSAN YATIRIM YAPARIZ”

Özelleştirildiğinden bu güne birçok yatırımı hayata geçirmeyen ve sık sık uyguladığı elektrik kesintileri ile vatandaşları bezdiren TEDAŞ’a tepki geldi. AKP’li Meclis Üyesi Yerlikaya,  TEDAŞ’ı komisyon toplantısına çağırdıklarını ve bugüne kadar belirlenen yatırımların kaçının hayata geçirildiğini sorduklarında TEDAŞ’ın birçok yatırımın hala “Yatırım programına” alınmadığı cevabını verdiklerini açıkladı.  Vatandaştan özellikle TEDAŞ konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını belirten AKP’li Meclis Üyesi Yerlikaya, “Burada ilçe belediye başkanlarımıza iş düşüyor. İlçe belediyelerden talep geliyor biz 3 aylık sürede değerlendiriyoruz ama bunu takibi yapılmıyor. Vatandaş ya da müteahhit gidip ruhsat için belediyeye başvurduğunda TEDAŞ onayı istiyor. TEDAŞ’a gidip onay için parayı yatırıyor ve bu onayla birlikte gelip inşaatına başlıyor. TEDAŞ bu aşamada hiçbir şekilde yatırım programına almıyor. Daha sonra binalar dikiliyor, binalar bittiği zaman tekrar gidip onaylatıyor ama bu defa elektriği alamıyor. TEDAŞ vatandaşa ‘masrafını sen karşılarsan yaparız yoksa bir sonraki yıla kalır’ diyor. Burada vatandaşa hem ekstra masraf çıkıyor hem de mağdur ediliyor” diye konuştu.

“İLÇE BELEDİYELERİ ALINAN KARARLARI UYGULAMIYOR”

İlçe belediyelerin mecliste alınan kararları uygulamadığını öne süren Başkan Kocamaz ise “Bunlar ilçe belediyelerin kendi inisiyatifi. Bu konuda TEDAŞ yetkilileri görüşmeler yapmaları lazım. Biz burada bazı kararları alıyoruz ama maalesef ilçe belediyelerince uygulanmıyor. Bunun üzerine de sürekli şikayetler geliyor. Örneğin, galericiler ile ilgili biz burada bir karar aldık. Hala şu anda hiçbir ilçe belediyesi burada alınan kararı uygulamıyor. Adam emlakçı ruhsatı almış ama araç satıyor. Bu tür konularda ilçe belediyelerin üzerine gitmesi lazım. Burada alınan kararlar uygulanmazsa karar almanın bir anlamı yok şeklinde konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA