Kayraktepe Barajı nerede? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kayraktepe Barajı nerede?


 

CHP’li Uçar, Göksu Irmağı’ndaki taşkınların büyük zarara neden olduğunu söyleyerek, “Yıllardır neden önlem alınmıyor” dedi. Uçar ayrıca, Kayraktepe Barajı’nın öneminin bir kez daha ortaya çıktığını söyleyerek, “AKP’nin tozlu raflardan indirdiği Kayraktepe Barajı nerede?” dedi.

Mersin’in Silifke ilçesinde son yağışlarla birlikte debisi artarak taşkınlara neden olan Göksu Irmağı’nın etrafındaki tarım arazileri büyük zarar gördü. CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar da, Göksu Irmağı'nda yaşanan taşkının ardından zarar gören çiftçilere geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Sökün, Çeltikçi, Kurtuluş ve Bahçe mahallelerinde CHP’li Başkan Uçar’a yaşadığı sıkıntıları anlatan çiftçiler, “Başkanım Göksu Nehri’nin yükseldiği andan itibaren bütün çiftçi arkadaşlarımızla tarlalarımızda nöbet tutuyoruz. Çocuklarımız bir taraftan bizler bir taraftan küreklerle tarlamızı taşkından korumaya çalıştık. Devlet büyüklerimiz artık bu soruna çözüm bulsunlar. Bu zararlarımızı kim karşılayacak nasıl karşılayacak” diye serzenişte bulundular.

“YILLARDIR NEDEN ÖNLEM ALINMIYOR?”

CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, aşırı yağışlar nedeniyle Göksu Irmağında su seviyesinin yükseldiğini bu sebepten dolayı bin 109 dönüm ekili arazinin zarar gördüğünü açıklayarak, “Çiftçilerimize büyük geçmiş olsun. Gübre ve mazot pahalılığından zor günler yaşayan üreticilerimiz, ürettiğinin ve emeğinin karşılığını alamadığı gibi maalesef alışkanlık haline gelen ve yıllardır bir türlü önlem alınamayan ırmak taşkınlarıyla da yok edilmek isteniyor. Çiftçi tamamen borç içerisinde ve zor durumda bırakılıyor”

“AKP’NİN TOZLU RAFLARDAN İNDİRDİĞİ KAYRAKTEPE BARAJI NEREDE?”

“Kayraktepe Barajının önemi ve ciddiyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır” diye açıklamasını sürdüren Başkan Uçar, “AKP iktidarı yıllardır tozlu raflardan indiriyoruz söylemleriyle Silifke halkını ve çiftçilerimizi kandırmaya devam etmiştir. Eğer ki Kayraktepe Barajı yapılmış olsaydı bu felaketin hiç birisi yaşanmayacaktı. Belki yaz mevsiminde su sıkıntısı bile çekmeyecektik. Ama bugün görüyoruz ki taşkınlar halen devam ediyor. Çiftçilerimiz halen bu taşkınlarla zor durumda bırakılıyor. Mazot, gübre derken beli bükülen çiftçimiz, devlet yetkililerinin hiçbir önlem almamasıyla ciddi anlamda zarara uğratılıyor. Nerede bu iktidarın milletvekilleri, nerede bu başkanlık gelirse ekonomi düzelecek diye nutuk çekenler. Derhal ve derhal bu çiftçilerin zarar tespitlerinin yapılarak, gerekli zararın karşılanması gerekiyor” diye konuştu.

Her zaman çiftçinin yanında ve çiftçilerin sorununu gündeme getireceklerini açıklayan Uçar, Silifke Belediyesi, Büyükşehir ve DSİ yetkililerine de çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, konunun takipçisi olacaklarını belirtti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA