“ULAŞIM SIKINTILI, MAĞDURİYET YAŞANIYOR!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“ULAŞIM SIKINTILI, MAĞDURİYET YAŞANIYOR!”


 

AKP’li meclis üyesi Yerlikaya, öve öve bitirilemeyen Şehir Hastanesi’nde ulaşım sorunu yaşandığını itiraf etti. AKP’li Yerlikaya, ulaşım sorunu nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu söyleyip, belediyeden çözüm istedi!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’de yapımı 650 milyon TL’ye mal olan ve devletin üst kademesinin katıldığın törenle açılışı yapılan Şehir Hastanesi’ne yaşanan ulaşım problemi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı birinci birleşiminde gündeme geldi. Yaşanan problemle ilgili söz alan AKP’li Meclis Üyesi İsmail Yerlikaya, vatandaşların mağduriyet yaşadığını dile getirdi. 

“VATANDAŞLAR İKİ DOLMUŞ YAPMAMAK İÇİN TOROS’A GİDİYOR”
AKP’li Yerlikaya, Mersin Valiliği’nin koordinesinde gerçekleştirilen Akdeniz Muhtar buluşmasında bölgedeki 65 muhtarın kendilerine Mersin Şehir Hastanesine toplu ulaşım imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle zorluk yaşandığını ve Toros Devlet Hastanesi’ne yöneldiğini bunun da Toros Devlet Hastanesi’nde yoğunluğa sebep olduğunu dile getirdi. Başkan Kocamaz ise, muhtarların minibüsçülerin baskısı altında olduğunu öne sürdü. Akdeniz ilçesinde yaşayan vatandaşların Şehir Hastanesi’ne en az iki araç değiştirdikten sonra ulaşabildiğini kaydeden AKP’li Yerlikaya, “Muhtarlarımız kendi bölgelerinde vatandaşların ekonomik durumunun kötü olmasından dolayı Şehir Hastanesi’ne toplu ulaşım imkânlarının artırılması ile ilgili olarak bizlerden destek istedi. İnsanlar en az iki otobüsle hastaneye ulaşabilmesinin ağırlarına gittiğinden dolayı Toros Hastanesine gitmek zorunda kaldıklarını kaydettiler. Toros Devlet Hastanesi’nde şuan mevcut durumun iki katı kadar bir yoğunluk varken yeni yapılan Şehir Hastanesi’nde kapasitesinin altında bir çalışma var. Bununla ilgili olarak muhtarlarımızın sorunlarını çözebilmek için bizden destek istediler. İkinci bir husus bir meclis üyesi arkadaşımız minibüslerinde hastanenin önüne gidebilmesi için geçtiğimiz meclis toplantısında bu konuyu gündeme getirmişti. Sizde bunu kesinlikle kabul etmediğinizi orada bir ring seferi başlatmak istediğinizi söylemiştiniz. Bu doğru bir adımdır. Ancak hafta sonu da orada incelemelerde bulunduk vatandaşlar orada ağır bir şekilde mağdur oluyor. Örneğin bugünlerde havalar yağışlı oluyor o yağmurlarda insanlar çok mağdur oluyor” dedi

MUHTARLAR MİNBÜSÇÜLERİN BASKISI ALTINDA
Şehir Hastanesi’ne yapılacak otobüs seferleri ile ilgili açıklamaları üzerine Yerlikaya’ya yanıt veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise her mahalleden Şehir Hastanesine otobüs ile taşıma işlemi yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. AKP’li Meclis üyesi İsmail Yerlikaya’nın taleplerini dile getirdiği muhtarların dolmuşçuların ve minibüsçülerin baskısı altında olduğunu dile getiren Kocamaz, “Biz şu anda belediyenin araçları ile dolmuşçuların bıraktığı yerden itibaren ücretsiz taşıyoruz. Mecliste zaten karar aldık otobüs konusunda talepler çok fazla olduğu için yeni otobüsler geldiği andan itibaren biz orada ring seferlerini zaten düşünüyoruz. Şu anda 29 Aralık 2016 tarihinde yaşanan sel afetinden dolayı 20 otobüsümüz hala garajda yatıyor. Bu arızalı araçların tamirlerinin yapılmasının ve yeni araçların gelmesi ile birlikte o bölgeye otobüsleri vereceğiz. Şuanda normal günlük hizmetler dolayısı ile vatandaşlardan otobüslerin düzenli olarak çalışmadığı şikayetleri geliyor. Tabi bu kadar yayıldığınız zaman vatandaşın talebi her geçen gün biraz daha artacaktır” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA