MİLLET TEK ADAM DAYATMASINA ‘HAYIR’ DİYECEK | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MİLLET TEK ADAM DAYATMASINA ‘HAYIR’ DİYECEK


 

Mersin’de referanduma dair değerlendirmede bulunan CHP’nin önde gelen isimlerinden Özyürek, “Milletimiz bu ‘tek adam’ dayatmasına ‘HAYIR’ deyip, karşısında duracaktır. Eğer buna dur diyebilirsek güzel, demokratik, laik bir dönemi yeniden başlatabiliriz” diye konuştu.

SONER AYDIN

Bir dizi temaslarda bulunmak ve referandum çalışması yürütmek üzere Mersin’e gelen 22. Dönem CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek, partisinin il ve ilçe başkanları ile birlikte il binasında basının karşısına geçti. 16 Nisan’da yapılacak yeni anayasa referandumuna dair değerlendirmede bulundu. 2002 yılından bu yana ilk kez Recep Tayyip Erdoğan’a karşı, yanında olmayanların çoğunlukta olma şansını yakaladığı bir dönem yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Özyürek, söz konusu taslağın geçmesi halinde Türkiye’de demokrasiden, özgürlükten bahsetmenin mümkün olmayacağını savundu.

“’HAYIR’LI, AYDINLIK GÜNLER YAKIN”
Yeni anayasanın referandumdan geçmesi halinde tek bir kişinin 5 yıl boyunca istediğini yapacağı, istediğini kararnameyi çıkartacağı, istediği bakanlığı kapatıp, istediği kişiyi bakan yapacağı bir döneme girileceğini öne süren Özyürek, “Buna dur dememiz lazım. Bu önümüzdeki süreyi iyi değerlendirirsek, inanıyorum ki hayırlı günlere, hayırlı bir döneme hep birlikte ulaşmış olacağız. Eğer buna dur diyebilirsek güzel, demokratik, laik bir dönemi başlatabiliriz. Aksi takdirde parlamentonun da, siyasetin de bir önemi kalmaz, bir yenişmişlik duygusu ile karşı karşıya kalırız. Ben inanıyorum bu dayatmaya hayır diyecektir ama çok dikkatli olmamız lazım” dedi.

“MAĞDURİYET YARATILMAK İSTENİYOR”
Almanya ve Hollanda’da yaşanan siyasi gelişmelere de değinen Özyürek, “Hayırların önde olduğunu bildikleri için her gün yeni bir tertiple karşı karşıyayız. Elbette Hollanda ve Almanya’da yapılanların hiç birini tasvip etmemiz mümkün değil ama bile bile iç politikada ve oradaki Türkler nezdinde kullanabilmek için bu olaylara sebebiyet veriyorlar, önlem almıyorlar” diye konuştu. Hollanda’daki olayın ardından bir AKP milletvekilinin “Evet puanları 2 puan arttı” ifadelerlini de değerlendiren Özyürek, “Bugün Hollanda’da bir seçim var ve yetkililerden seçimden sonra gelmeleri istenmiş ancak bu kabul edilmemiş. Dışişleri Bakanına izin verilmedi, peki kadın bakanı neden gönderdiniz? Tamamen mağduriyet yaratmak için bu olayların yaşanmasına sebebiyet verildi. Buna benzer olaylar sahneye konacaktır. Dikkatli olmamız lazım. Biz gerekli önlemler anlıyoruz, yeter ki sandığa hayırlı oylar girsin” şeklinde konuştu. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA