“SAĞLIĞIN RANTA DÖNÜŞMESİNE HAYIR” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“SAĞLIĞIN RANTA DÖNÜŞMESİNE HAYIR”


 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, tüm sağlık emekçilerinin bayramını kutladı.

Atıcı, 14 Mart 1827’de Osmanlı’da ilk modern tıp eğitiminin başlamasına atfen Tıp Bayramı kutlanmaya başlandığını anımsatarak 14 Mart’ın; 19 Mayıs 1919‘da Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan şanlı yürüyüşten 66 gün önce 14 Mart 1919’da kutlama yerine İstanbul’daki işgal kuvvetlerine karşı Mekteb-i Tıbbiye öğrencilerinin başlattığı ve karanlığa karşı sürdürdüğü direniş olduğunu vurguladı.

Milletvekili Atıcı, “Bağımsızlık ve Kurtuluş mücadelesinde büyük yurtseverlik mücadelesi gösteren hekimlerimiz, sonrasında halkımızın karşı karşıya kaldığı sağlık sorunlarından sıtma, trahom, verem ve diğer hastalıklarla da mücadele ederek bu savaştan da alnının akıyla çıkmıştır. Tıbbiyeliler savaşlardaki başarının gururuyla 14 Mart’ı uzun yıllar kutlamış ve hekimlik, Cumhuriyet tarihimiz boyunca en saygın mesleklerden biri olarak değerini korumuştur.

“AKP PARAN KADAR SAĞLIĞI DAYATTI”
Ne var ki AKP iktidarları döneminde sağlık hizmetleri paraya dayalı hale getirilip, ‘paran kadar sağlık” durumuna düşürülmüştür. Özelleştirilen sağlık hizmetlerinin yönetilememesinin sorumlusu olarak hekimlerin gösterilmesi ve hedefe konması sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ortaya çıkarmıştır.
TÜİK verilerine göre üçte biri yoksul olan halkımız için sağlık hizmetlerinin geleceği karanlıktır. Sağlıkta dönüşüm kapitülasyonları geri getirmiştir. Yoksul halkın vergileri ile finanse edilen özel hastanelerden ancak parası olanlar faydalanabilmektedir.
Tıp eğitimi kalitesi düşürülmüştür. Bugüne kadar yetişen sağlık emekçilerinin sırtında yükselen sağlık hizmetlerinin geleceği bilinmeze sürüklenmiştir.
Bozuk düzenin, bozuk çarkı olmak istemeyen hekimler, tüm bu yapılan yanlışlara karşı seslerini yükselterek, mesleğini onuruyla icra etmeye devam etmektedir.
Halk Sağlığı için gece gündüz demeden özveriyle çalışan hekimler, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesine, tekelleştirilmesine ve ranta dönüştürülmesine ‘HAYIR’ diyecek; ülkesine ve Cumhuriyet’ine sahip çıkmaya devam edeceklerdir.
Mekteb-i Tıbbiyelilerden devraldığımız bağımsızlık ve özgürlük bayrağını hep ileriye taşıyacak; hekimlik onurunu sonsuza dek yaşatacağız. Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA